weimann1024
weimann1024

20-åring reddet nattesøvnen til McLeish

Andreas Weimann scoret kampens eneste mål på overtid.

Aston Villa-Fulham 1-0

Aston Villa lå lenge an til å gå på sin åttende hjemmekamp på rad uten seier, men en østerriksk 20-åring sørget for at Alex McLeish kan sove godt i natt.

Aston Villa kjørte kampen på hjemmebane, men det så lenge ut til at de måtte nøye seg med ett poeng.

Se kampsammendrag i videovinduet over!

Men på overtid løsnet det for McLeishs menn. Andreas Weimann dukket opp på en retur og fikk etter litt om og men snublet ballen i mål. Dette ble kampens eneste scoring, og de tre poengene må smake ekstra godt for Aston Villa, som nå er 11 poeng fra nedrykksstreken og kan snart juble for fornyet kontrakt i Premier League.

Les også: Drogba ga Di Matteo en drømmestart

Fulham ligger i ingenmannsland på 9. plass, og ser ut til å få en rolig avslutning på sesongen.

Villa åpnet nest
Aston Villa var desperate etter å snu den dårlige trenden på Villa Park. Hjemmelaget åpnet kampen helhjertet og ga alt i alle dueller.

Et Fulham-forsvar med både Brede Hangeland og John Arne Riise hindret hjemmelaget i å komme til de helt store mulighetene.

Villa var nære på å ta ledelsen etter et frispark etter 22 minutter. Ballen ble spilt på tvers av sekstenmeteren, og Stilijan Petrovs avslutning var innom en Fulham-forsvarer og kunne fort endret nok retning til at ballen gikk i mål. Aston Villa ble også snytt for en soleklar corner etter muligheten.

Blodig Murphy
Etter 25 minutter satte Stephen Ireland albuen i Danny Murphy som fikk et kutt i ansiktet og blødde kraftig. Murphy måtte av banen får å få tilsyn. Ireland slapp unna situasjonen uten kort, noe han må si seg heldig med. ,

Les også: Dommerskandale kan få katastrofale følger for QPR

Rett før pause hadde Fulham muligheten til å ta ledelsen. En smart frisparkvariant endte opp til Andy Johnson på siden. Spissen kom til innlegg, men ingen av lagkameratene rakk frem.

Aston Villa var klart best i førsteomgang, men kom ikke til så mange sjanser. Fulhams eneste mulighet kom på overtid, men alt i alt var det greit at det sto 0-0 til pause.

Danny Murphy var nære på å sende Fulham i ledelsen sju minutter ut i andreomgang. Murphy kom til avslutning skrått på Shay Given. Ballen fikk en retningsforandring, men endte opp på nettaket og Fulham måtte ta til takke med en corner.

Nære på for Riise
Etter timen spilt var Marc Albrightons tur til å prøve seg. Midtbanespilleren fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren og stillestående sendte han i vei en suser som traff tverrliggeren. Det nærmet seg scoring for hjemmelaget.

John Arne Riise sendte i vei en suser et kvarter før slutt. Nordmannen plukket opp ballen på Fulhams venstreside og avsluttet på hel volley. Ballen suste til side for Shay Given, med dessverre for Riise også til side for målet.

Redningsmann fra Østerrike
På overtid eksploderte det på Villa Park. Andreas Weimann dukket opp på en retur fra Mark Schwarzer og fikk etter litt om og men snublet ballen i mål.

Villa vant kampen 1-0, men måtte som nevnt helt til overtiden før det løsnet.