Linn Kristin Riegelhuth Koren, Larvik (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)
Linn Kristin Riegelhuth Koren, Larvik (Foto: Varfjell, Fredrik/NTB scanpix)

Larvik viste klasse mot Györ - klar for semifinale

Først revansjerte Larvik det ydmykende nimålstapet i Ungarn. Så fikk de hjelp fra Spania og kunne juble for semifinale-plass.

Larvik - Györ 32-25 / Itxako - Midtjylland 24-21

Larvik/Bergen (TV 2 Sporten): Hjemme mot Györ slo Larvik voldsomt tilbake etter flere skuffende Mesterliga-resultater. Og da Itxako strakk ut en hjelpende hånd og slo Midtjylland 24-21 ble det klart: Larvik skal spille Mesterliga-semifinale.

Men det måtte noen nervepirrende timer til før det ble klart.

Med 32-25-seier mot Györ gjorde Linn Jørum Sulland, Cecilie Leganger og sin del av jobben i kampen som startet kl. 16.45. En godkjent førsteomgang ble fulgt opp med en glitrende andreomgang og en overbevisende sjumålsseier.

Etterpå var det bare å sette seg ned og følge med på Itxako - Midtjylland som ikke startet før kl. 19.15. Midtjylland måtte avgi poeng for at Larvik skulle være videre. Og mot fjorårets tapende Mesterliga-finalist gjorde de nettopp det.

Itxako var et lite hakk foran sin danske motstander gjennom nesten hele oppgjøret og vant altså til slutt 24-21.

- Perfekt lørdag
Og da kunne Larvik endelig slippe jubelen løs.

- Deilig! Semi i CL. ILOVE Itxako, skriver Amanda Kurtovic på Twitter, etterfulgt av:

- Perfekt lørdag

Assistenttrener Tor Odvar Moen sendte også varme tanker ned til Spania.

- Jeg rett og slett dauer! Superlørdag. Seriøst imponert over egne og vanvittig ydmyk overfor Itxako! Hvilken moral! Gracias.

Artikkelen fortsetter under bildet

Cecilie Leganger sto nok en strålende kamp i Larvik-målet mot Györ. (Foto: Varfjell, Fredrik/Scanpix)
Cecilie Leganger sto nok en strålende kamp i Larvik-målet mot Györ. (Foto: Varfjell, Fredrik/Scanpix)

Jevnt før pause
Men det var altså informasjon Larvik ikke hadde tilgjengelig da de startet sin kamp noen timer tidligere

Foran fulle tribuner i Arena Larvik visste hjemmelaget bare at de måtte vinne for å beholde håpet om semifinaleplass. Samtidig var det en mulighet til å revansjere det ydmykende 22-31-tapet i Ungarn.

Larvik har slitt mye med å få både angreps- og forsvarsspillet til å sitte de siste kampene. Men da det gjaldt som mest, presterte de i begge ender av banen.

Førsteomgangen ble en jevn affære. Györs Anita Görbicz åpnet veldig bra og var et uromoment Larviks forsvar slet med å stoppe. Lagene vekslet på å lede, men før pause skaffet Larvik seg en luke på to mål.

Sterk andreomgang
I andreomgang ble luken bare større og større. Cecilie Leganger sto godt i mål og fikk hjelp av et kompakt forsvar. Samtidig begynte det virkelig å stemme i angrep.

Tidligere Larvik-trener Karl Erik Bøhn klarte ikke å gjøre de taktiske endringene som skulle til for å snu trenden. Heidi Løke ble effektivt tatt ut av Larvik-forsvaret og Görbicz var ikke i den samme flytsonen som før pause.

Etter et kvarter var egentlig ikke tvil om hvem som kom til å vinne kampen. Til slutt ble seiersmarginen på sju mål.

Stolt trener
- Jeg er kjempefornøyd med kampen. Jentene gjennomførte på en strålende måte. Seieren var viktig, men vi leverte også veldig godt spill i flere perioder, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

Cecilie Leganger var en av dem som virkelig sto frem etter pause. Keeperprofilen mener at hovedgrunnen til det gode resultatet var at de endelig begynte å spille som et lag igjen.

- Man kan ikke gjøre noe alene. Man må spille som et lag og sette hverandre opp i gode posisjoner. Det er ikke vanskeligere enn det, sier Leganger.

- Alle trenere ville byttet med Larvik
Flere skuffende resultater ble plutselig snudd til en kjempekamp. Ole Gustav Gjekstad har sin forklaring på hvorfor Larvik har variert så voldsom i prestasjonene.

- Vi driver rovdrift på noen spillere som må spille hele tiden og blir pint til nærmeste det umenneskelige. Samtidig er vi litt få i noen posisjoner. Men vi jobber med å heve bunnivået vårt. Det gjorde vi på en god måte i dag, mener Gjekstad.

Den forklaringen skjønner ikke Karl Erik Bøhn.

- De har åtte verdensmestere og ti europamestere på laget - og i tillegg har de to gode spillere som Pernille Wibe og Thea Mørk. Da kan man liksom ikke sutre. Alle trenere i hele verden hadde byttet på sekundet med Larvik. Den stadige masingen om at de ikke har lag, den skjønner jeg ikke.