Har man vært uheldig i trafikken så må man ta konsekvensene   alternativet er verre. Illustrasjonsbilde.
Har man vært uheldig i trafikken så må man ta konsekvensene alternativet er verre. Illustrasjonsbilde.

- Hva er straffen for å stikke av fra et uhell?

Alle kan gjøre feil - men rett for all del opp i det.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny.

Kan du fortelle meg hvor mye man må forvente seg i straff ved en kollisjon der det kun er materielle skader på en bil - men man stikker av fra ulykkesstedet og blir tatt noen dager senere?

Benny svarer:

Hallo du! Gjort noe du angrer på? Jeg skal forsøke å gi deg et svar - rett og slett fordi jeg har vært borti det samme selv for en god del år siden.

Jeg hadde den gang en Volvo 245 GL med trimmet motor (ca 220 hk) fra en Volvo 740 Turbo, politibil. Den gikk granske bra, men man kan vel trygt si at kjøreegenskapene ikke stod helt i stil med motoreffekten.

Denne bilen lånte jeg bort til en kompis som var litt uheldig og kom borti en annen bil. Ikke noen stor skade - men likevel - man SKAL stoppe.

Men som kompisen min sa: Det var bare 50-sone der og jeg kom så jæ.... fort at det var ikke vits å prøve å stoppe en gang....

Det gikk som det ofte går - man blir tatt. Etter et par dager ringte politiet meg. Jeg sa at jeg hadde lånt bort bilen til en som vurderte å kjøpe den. Lovte å sjekke litt opp navn og adresse og ringe tilbake.

Jeg ringte kompisen min med klar beskjed om å dra på politistasjonen og melde seg selv med en gang - før jeg ringte de opp igjen. Det gjorde han heldigvis.

Han fikk en god bot og mistet lappen i et halvt år. Det ble også sagt at det var formildende at han meldte seg selv frivillig.

Det endte også med at han kjøpe bilen av meg... Greit det, for det var en skikkelig møkkabil.

Skadene ble dekket av min forsikring og kompisen betalte både min egenandel og mitt framtidige bonustap. Vi er fortsatt gode venner og har ledd mye av episoden i etterkant, men det var alt annet enn gøy da vi var midt oppe i det.

Det finnes ikke noe fasitsvar her og straffeutmålingen vurderes fra tilfelle til tilfelle. Om det er du som har vært uheldig - så vil jeg halt klart oppfordre deg til å melde i fra - før du evt. blir tatt. Da blir alt bare veldig mye verre...

Alle kan gjøre feil, men det er også lov å prøve å rette opp i situasjonen. Jeg vil råde alle som havner i en slik situasjon til å forsøke å gjøre nettopp det.

Les også: - Hva skjer hvis man blir påkjørt av noen uten forsikring?

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dette er de 15 beste billigbilene

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: