HOLMENKOLLSTAFETTEN: TV 2s seere har stemt frem syv heldige vinnere som får løpe hver sin etappe på TV 2 Sportys stafettlag 12. mai. Nedenfor kan du lese hvem som er de heldige. (Foto: Eirik Førde/)
HOLMENKOLLSTAFETTEN: TV 2s seere har stemt frem syv heldige vinnere som får løpe hver sin etappe på TV 2 Sportys stafettlag 12. mai. Nedenfor kan du lese hvem som er de heldige. (Foto: Eirik Førde/)

Hvem har best begrunnelse for å løpe med TV 2 Sporty?

Fire heldige vinnere er så langt klare for å løpe Holmenkollstafetten med Sporty. Stem på de siste kandidatene!

Bli medlem i TV 2 Sporty – vinn Dag Ottos sykkel

De siste ukene har TV 2 Sporty kjørt igang en konkurranse hvor premien er en plass på vårt spesiallag i Holmenkollstafetten.

Sju vinnere får en drømmetur til Oslo og æren av å løpe en av de 15 etappene sammen med kjente TV 2-profiler.

Stem på kandidatene
Nå kan du være med på å stemme frem hvem som får delta på laget (se avstemning til høyre).

Fire personer har allerede sikret seg en plass. I forrige avstemning var det Per Magne Gabrielsen og Tove Iren Elvelund som fikk flest stemmer. I den første avstemningen fikk Kaja Hasselstrøm og Cindy Lund flest stemmer.

Test deg selv: Hvor gammel er kroppen din?

Denne gangen har vi valgt ut åtte nye finalister som du kan stemme på. De tre som får flest stemmer innen tirsdag klokken 12.00, vinner en plass på laget.

Se deres begrunnelse under bildet!

PÅ STADION: Holmenkollstafetten starter og ender på Bislett stadion. I år har du muligheten til å delta på TV 2 Sportys spesiallag! (Foto: Eirik Førde/)
PÅ STADION: Holmenkollstafetten starter og ender på Bislett stadion. I år har du muligheten til å delta på TV 2 Sportys spesiallag! (Foto: Eirik Førde/)

Disse kan du stemme på:

Marit Gustavsen (54): «Jeg har veldig lyst til å være med, for å bevise overfor meg selv at jeg kan "klare det meste". I fjor var jeg på behandling for overvekt i 10 uker, på Nimi Ringerike og har gått ned ca. 30 kg. Jeg gjorde ingen fysisk aktivitet på over 10 år før jeg kom dit. I fjor sommer syklet jeg Randsfjorden rundt på 15.2 mil og Lillehammer-Oslo som er 19 mil. Desverre velta jeg i september da jeg var på sykkeltur med en Nimi-kompis, og brakk skuldra, noe jeg fortsatt sliter med og har vært sykmeldt siden. Nå skal jeg opereres i mars, så jeg regner med at jeg kommer meg raskt igjen. Hadde vært kjempegøy å løpe en kort (!) etappe i Holmenkollstafetten, når jeg har klart å sykle lange sykkelritt i fjor. INGEN trodde jeg skulle klare det, men det gjorde jeg! Jeg blir 54 år i april, er lærer i videregående skole, og har i løpet av dette året lært meg å like å trene. Hadde vært supergøy å utfordre seg selv.»

Kari Prestvik: «Jeg er en firebarnsmor med barn fra alderen 3 til 20 år. Har trent løping i ett år, og utviklet meg mye. Gøy å "teste" ut formen sammen med andre. New York Maraton er det langsiktige målet ;-)»

Roger Evensen (38): «Jeg er en mann på 38 år som har vært overvektig nesten hele livet. Har nå kommet meg ned fra 170 til 150 kilo, men stagnerte der til jeg begynte å sykle med en kompis. Dette tok litt av i 2010, hvor jeg og min kompis utfordet oss selv på kraftprøver som Lillehammer - Oslo, Birken, Grenserittet og andre ritt. Sent i fjor 2011 fikk jeg et Spenst Mann kurs som virkelig låste alt opp for meg, kurset gikk ut på løpetrening, styrketrening på gamlemåten, og cross fit kombinert med nye teknikker. Kurset hjalp meg ned 16 kg fra 17. oktober i fjor og åpnet løping som en av flere treningsformer som jeg omsider kan bruke i kampen mot vekten. Jeg har etter kurset fortsatt med hardtrening og Grete Roede-kurs og har til nå tatt av hele 27 kilo og skal utfordre kroppen i både løping og sykling i år ;) Håper på å få delta sammen med dere. Det vil kanskje trigge flere som er/har vært i min vektklasse til å forandre livene sine.»

Marie Mortensen (17): «Jeg heter Marie, er 17 år og jeg spiller mye fotball og sykler en del på fritida mi. Jeg fikk mine kjentskaper til TV 2 Sporty på grunn av mitt store forbilde Dag Otto Lauritzen. Jeg blir så inspirert av ham og den energien han klarer å få frem og formidle i alle slags situsajoner. Et slikt menneske er det uendelig mange grunner for å beundre. Det er Dag Ottos fortjeneste at jeg sitter så mye på sykkelsetet som jeg gjør den dag i dag, nå har jeg også nettopp kjøpt meg landeveissykkel som jeg gleder meg til å dele mye tid sammen med i sommer. Dersom jeg får være med på TV2 Sportys lag under Holmenkollstafetten hadde det vært en ubeskrivelig stor opplevelse og ikke minst en god utfordring. Jeg vil stå på startsstreken, ta i mot stafettpinnen og yte mitt aller beste under etappen på grunn av Dag O2 og stafettlaget mitt. Samhold, lagånd, mot og vilje er ord som er gull verdt. Er det gode sosiale på plass i et lag blir også prestasjonen bedre. Jeg ønsker å få fram en god lagånd og være en bidragsyter på laget som samtidlig roser og gir et klapp på skuldra til lagkameratene mine. Det å vite at en er med på noe i felleskap med andre og se at alle lykkes er et herlig minne å ta med seg videre i livet. Et lag skal ha god kjemi, mot og vilje til å fullføre, ikke det å nødvendigvis vinne, men det å delta og ha et godt samspill er det viktige. Jeg ønsker å formidle positiv energi og gi alt for laget! :)»

Simen Havstein (16): «Jeg bør få løpe deres 15. etappe i Holmekollstafetten 2012. I grunnlaget ligget det at jeg for rundt et år siden ble syk i hjertet og nyrene. Dette førte til at jeg måtte legge både piggsko og fotballsko på hyllen frem til i september hvor jeg ble friskmeldt fra hjerteavdelingen. Jeg var bare 15 år da, og legenes språk var ikke noe jeg viklet meg inn i før rundt i august måned da jeg først forstod hvor alvorlig det faktisk var. Nå er vi snart ferdig med februar og jeg er heldigvis delvis tilbake på treningene. Som du vet, om du har blitt lagt inn før for noe ingen aner hva er, så vet du at dette går hardt inn på deg mentalt. Som 15-åring da, og 16 nå, så har det gått utrolig hardt inn på meg. Samtidig har du hormoner som spirer og gror i alle retninger og av og til et hjerte som blir knust igjen og igjen. Skole som forventer at du gir full gass er og blir en utfordring når du allerede må streve får å holde tårene tilbake. Som flere har, så har også jeg et nyttårsforsett. Det lyder slik: "I 2012 så vil jeg komme meg tilbake på rett spor. Jeg vil oppnå resultater, jeg vil kunne prestere det jeg ikke trodde var mulig og jeg vil lykkes!" Så vær så snill nå, TV 2, og hjelp meg med nyttårsforsettet mitt. Gi meg en oppoverbakke som vil bli svidd inn i hjertet i hundrer av år. Vær så snill å la meg få denne sjansen.»

Tone Norheim (34): «Har aldri vært noen løper, men for et år siden ble jeg oppfordret til å være med ei løpegruppe på jogg ca. 11km. Min fantastiske PT (som jeg da hadde trent på treningssenter med et halvt år) stod bak løpegruppa og lærte meg teknikker for å kunne løpe best mulig, og jeg er henne evig takknemlig! Det ble den ene gangen med gruppa, men har siden jogget alene el med venninner (samt min 59 år gamle superspreke mor!). Nå syns jeg jogg er gøy, og har pulsklokka og Spotifyen tett til kroppen For tiden er fokus mest på styrketrening, men har ei og annen økt med jogg eller spinning innimellom. Kondisjonen er ikke som i sommer, men satser på lysere dager (bor på Andøya i nord) fremover og etterhvert bar asfalt. Planen er å delta under halvmaraton på hjemplassen (sjekk ut The Whale half marathon!) 21.juli, men å få løpt stafett i Oslo høres jo ekstremt gøy ut da. Elsker nye utfordringer og trenger noen “gulrøtter” for å bli inspirert og holde motivasjonen oppe!»

Berith Pauline Olderskog (70): «Tenk å få delta i Holmenkollstafetten igjen. Har deltatt to ganger på slutten av 80-tallet, da jeg jobbet ved Elkem Aluminium (nå Alcoa) Mosjøen. Jeg har løpt èn marathon og flere halve. Men de siste 13 årene har det blitt mila, i Oslo og på Alstahaug. Mila løper jeg på en time. Jeg er pensjonist, 70 år, har brukket ryggen og bekkenbeinet, men kan da springe allikevel. Jeg "trener" ved å gå, sykle og bruke spark, samt kroppsarbeid sommer og vinter utenfor hjemmet mitt. Det er god trening. Har ikke vært i treningsstudio siden 1989 da jeg måtte være der å trene meg opp etter ei arbeidsulykke. Men faktisk var jeg på et idrettssenter i forrige uke og trente en gratistime som var utlyst i lokalavisa. Det var artig, så jeg skal kanskje begynne å trene der i neste veke. Vi får sjå. Artig om jeg får være i lag med dere til våren, og jeg liker godt etappen i Frognerparken, slik den sjarmerende nyhetsanker i dagens God Morgen og liker. Sjarmøretappen er ikke å forakte den heller. Drømme må man.»

Jane Wirkola: «Jeg hadde blitt så superglad om jeg fikk være med. Trenger noen delmål for en dag å komme i mål! Har også lyst å løpe Sentrumsløpet, Birken og halvmaraton (tør ikke satse på full maraton ennå), men har ikke tatt mot til meg å melde meg på. Dette hadde kanskje vært det lille ekstra sparket jeg trenger? Mine kollegaer er ikke like ivrige som meg til å delta på stafetten (og vi er heller ikke mange nok til å stille et lag), så da står jeg her; med spring i bena og ingen lag!»

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!