Axel Witsel (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)
Axel Witsel (Foto: FRANCISCO LEONG/Afp)
Axel Witsel (Foto: BAS CZERWINSKI/Ap)
Axel Witsel (Foto: BAS CZERWINSKI/Ap)

Sjekk fredagens fotballrykter: – Chelsea, United og City byr på Benfica-stjerne

Og Carlos Tévez og Javier Mascherano kan bli gjenforent i storklubb.

Overgangsvinduet ute i Europa er stengt, men ryktene og spekulasjonene lever likevel videre i beste velgående frem til sesongslutt.

Frem til sommeren vil TV 2 Sporten gi deg et daglig utvalg over de heftigste og villeste ryktene fra Fotball-Europa.

Tips oss om fotballrykter her!

Premier League:

Axel Witsel – kanskje best kjent for skrekktaklingen på Marcin Wasilewski i 2009 – ble hyllet som et av Belgias største talenter før han ble hentet til Portugal og Benfica sommeren 2011.

I Benfica har han greid å holde seg unna de styggeste taklingene med strake bein, og i stedet imponert på banen. Nå skal Witsel være høyaktuell for en rekke klubber, først og fremst Manchester United, City og Chelsea. Ifølge avisen O Jogo har klubbpresident Luis Filipe Vieira allerede avslått et bud på rundt 180 millioner kroner for spilleren.

Witsel har kontrakt frem til 2016, og klubben må angivelig ut med over 300 millioner kroner skal de lykkes med å hente 23-åringen.

Les også: Dette er årets Premier League-blinkskudd

Manchester Citys talentsatsing fortsetter med uforminsket styrke. Nå har ligalederne hentet 15-åringen Mathias Bossaerts fra Anderlecht.

Arsenal risikerer som ytterste konsekvens at Robin van Persie går gratis i 2013, ettersom klubben kommer til å si nei til alle bud på spilleren. Det hører også med til historien at The Gunners skal ha planer om å tilby nederlenderen en solid lønnsøkning for å signere ny kontrakt.

Vasco da Gamas midtstopper Dede er fra før i kikkerten til Manchester United. Nå har også Liverpool rettet blikket mot den brasilianske 23-åringen.

Everton har et håp om å hente den tidligere Tottenham-, Barnsley- og Lyn-spilleren Emil Halfredsson tilbake til England, men vil trolig få konkurranse om 29-åringen.

Manchester United fikk øynene opp for Basel-talentet Granit Xhaka da 19-åringen bidro til å sende rødtrøyene på hodet ut av Mesterligaen. Men nå vil Juventus gi United kamp om Xhakas underskrift.

Les også: Så feil tok verdens mest kjente fotballmagasin

Swansea må bla opp for å sikre Gylfi Sigurdsson på permanent basis. 22-åringen har gjort sakene sine bra etter at han ble hentet på lån fra Hoffenheim, men har fått en prislapp på drøyt 50 millioner kroner.

Liverpool-manager Kenny Dalglish avviser spekulasjoner om at Luis Suarez skal være på vei til Paris Saint-Germain.

-----------------

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Øvrig:

AC Milan funderer på å gjenforene Carlos Tévez og Javier Mascherano på San Siro i sommer.

Serie A i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Dietmar Hamann sier at han er usikker på om Lukas Podolski har det som trengs for å lykkes i Arsenal.

Tottenham vil gi Harry Redknapp 440 millioner kroner å handle for og en ny fireårskontrakt for å holde ham unna landslagsjobben.

Pep Guardiola har ingen planer om å signere for Chelsea, og vil heller skrive under på en ny toårsavtale med Barcelona.

Eric Cantona kaller Mario Balotellis krumspring på banen "kalkulerende", og sier Manchester City-spissen mangler spontanitet. Tidligere Oasis-gitarist og låtskriver Noel Gallagher er av en annen oppfatning. City-supporteren kaller Balotelli en "ekte rockestjerne".

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Real Madrids Nuri Sahin ryktes tilbake til tysk fotball, og 23-åringen kan ende opp som lagkamerat med Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene