brannkontring
brannkontring

Branns nysigneringer regisserte klassekontring

Amin Askar og Tomasz Sokolowski viste fine tendenser mot Tromsø.

Tromsø - Brann 1-1

I forkant av forrige sesong ble Brann tippet en plass i nedrykksstriden. Få hadde trodd at 2011-sesongen skulle ende med 4. plass og cupfinale, men det var nettopp det bergenslaget klarte under Rune Skarsfjords ledelse.

Brann har hentet inn flere spennende spillere for å bygge videre på den gode sesongen. Blant dem er Tomasz Sokolowski fra Viking og Amin Askar fra Fredrikstad. I treningskampen mot Tromsø viste de to med noen sekunders effektiv angrepsfotball at Brann fort kan bli farlige denne sesongen også.

I snøværet på Alfheim presset hjemmelaget opp mange spillere på et innkast, men Brann vant raskt ballen og satte fart i motsatt retning. En Sokolowski slo en presis ball ut til Askar på høyrekanten. Askar førte kulen med seg 40-50 meter lenger opp på banen før han sendte i vei et presist innlegg.

Foran mål ventet laget toppscorer forrige sesong, Kim Ojo, og stanget inn 1-0-ledelse. En kontring fra den berømte læreboken.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Tromsø brukte ikke spesielt langt tid på å svare. Kun få minutter Brann-scoringen fikk de frispark rundt tjue meter fra mål. Kara sendte ballen via en spiller i muren og inn bak keeper Jørgen Mohus.

Les også: Solskjær tror Ujah blir for dyr

Flere scoringer ble det ikke i kampen mellom forrige sesongs sølvvinner og laget som endte på fjerdeplass. 25. mars starter Tippeliga-sesongen for begge to. Tromsø åpner hjemme mot Fredrikstad, mens Brann skal på besøk til Trondheim og Rosenborg.