robyn (Foto: FAKSIMILE DAGBLADET/Stella Pictures)
robyn (Foto: FAKSIMILE DAGBLADET/Stella Pictures)

Robyns nakenvideo stoppet etter Utøya-terror

Festivalvideoen hadde for mange likhetstrekk med tragedien.

Noen få uker før bombeangrepet og massakren på Utøya 22. juli, gikk Hovefestivalen av stabelen utenfor Arendal.

Under festivalen stilte en rekke nakne ungdommer opp i en musikkvideoinnspilling for artisten Robyns sang «Love Kills». Filmskaper Luke Gilford filmet en dokumentar under festivalen og ønsket å bruke de nakne og påmalte ungdommene i en musikkvideo til den svenske artisten.

I videoen kom deltakerne blant annet løpende hysterisk og nakne ut av skogen, og det skal nå være en av grunnene til at opptaket aldri kommer til å bli brukt.

Stoppet

Personer som deltok i opptaket under Hove har

robyyyen (Foto: Stella Pictures)
robyyyen (Foto: Stella Pictures)
fått beskjed om at videoen kan gi enkelte assosiasjoner til de overlevende som svømte i land etter etter terror-tragedien på Utøya - og at videoen derfor ikke blir noe av.

«God kveld Norge» har fått tilgang til denne eposten.

Presseansvarlig for Hovefestivalen, Gaute Drevdal, bekrefter at terrorhendelsen stoppet ferdigstillingen av innslaget med ungdommene, men avkrefter at dette er grunnen til at den nå er kansellert.

– Hele Norge var i sjokk etter Utøya, og festivaler og ungdomsarrangementer ble kansellert. Alt som hadde med ungdom og natur kunne assosieres i den retningen, og det var såvidt jeg skjønte det grunnen til at regissøren ikke følte for å starte arbeidet med det samme. Da videoen begynte å bli ferdig senere på høsten, tok regissøren kontakt med managementet til Robyn, sier Drevdal til «God kveld Norge».

Les også: Robyn fikk fansen til å danse nakne

Plateselskap: – Ikke fornøyde

Hos Robyns plateselskap EMI, avkrefter de derimot at terrorhendelsen er årsaken til at Robyn ikke vil bruke innslaget. De sier vrakingen skyldes det endelige resultatet av opptaket.

– Videoklippet med «Love Kills» i bakgrunnen ville tilgjengeliggjøres hvis Robyn ville bruke det i en musikkvideo. Det har ikke skjedd, siden Robyn og management ikke er 100% fornøyde med resultatet. Det ble satt i gang og spilt inn på kort tid, resultatet levde rett og slett ikke opp til forventningene. Dette har regissør og management funnet av sammen, og det er ingenting i veien for at det blir et nytt samarbeid ved en senere anledning, skriver Silje Borgan i EMI Music i en epost til «God kveld Norge».

Opp til plateselskapet

Episoder av Gilfords dokumentarfilm finnes allerede på internett, mens delen med de nakne og påmalte ungdommene ikke kommer til å vises.

Ifølge presseansvarlig for Hovefestivalen, er det artistens plateselskap som sitter på rettighetene til dette opptaket.

– Innslaget tilhører en musikkvideoinnspilling med Robyn. Vi har latt regissør og management ha direkte kontakt angående godkjenning av innspillingen, sier pressesjefen for Hovefestivalen og fortsetter:

– Vi respekterer Robyns avgjørelse om å ikke bruke videoen. Den var for henne i utgangspunktet, og på samme måten som vi som festival ikke forteller en artist hvilke sanger som skal fremføres, er det opp til Robyn om hun vil bruke videoen eller ikke. Vi respekterer også regissørens kunstneriske integritet i forhold til det produktet han følte at han kunne stå inne for, sier Drevdal.