Det du ser her er faktisk noe av det aller beste God morgen Norges Wenche Andersen vet!  (Foto: Illustrasjonsfoto)
Det du ser her er faktisk noe av det aller beste God morgen Norges Wenche Andersen vet! (Foto: Illustrasjonsfoto)

Har de dette på menyen er det ingen tvil om hva «God morgen Norge»-Wenche bestiller

Frøya gikk til topps i vår fylkeskonkurranse og får besøk av TV 2.

– Der hadde jeg en smaksopplevelse av de sjeldne, utbryter God morgen Norges kokk Wenche Andersen, når det blir klart at Frøya er vinnerstedet i vår fylkeskonkurranse.

Det er 15 år siden TV-kokken var på Frøya, men hun husker det godt.

Det var høst og på menyen sto fersk sjømat og krabber. Delikatessene gikk ned på høykant, der TV-kokken satt i fjæra og nøt havutsikten.

– Fantastisk, minnes hun.

Se hva som skjer vårt land. Klikk her!

Vant TV 2 besøk

Med over 60 000 stemmer har folket bestemt at det er Frøya skal få besøk av God morgen Norge når de i neste uke setter kursen mot Sør-Trøndelag.

Sist uke var det Rauland som fikk besøk. Se videoen her!

Håndplukkede kamskjell

På Frøya håndplukkes kamskjell av dykkere i havet rundt de mange øyene i Frøya, og skjellene distribueres levende.

Ferske kamskjell har en mild, søtlig og hummeraktig skalldyrsmak preget av frisk, fersk sjø. Det hvite, delikate skjellkjøttet, selve lukkemuskelen, kan anvendes på mange måter. Det kan spises rått i tynne skiver, gjerne marinert, det kan stekes, grilles, friteres eller gratineres.

Her er flere fiskeoppskrifter fra Wenches kjøkken

Det beste Wenche vet

Det er 15 år siden Wenche spiste sjømat fra Frøya på selveste Frøya, men det er langt fra 15 år siden sist Wenche spiste mat derifra.

Kamskjell og sjømat fra Frøya serveres på restauranter i hele landet. Om Weche er på restaurant og ser kamskjell fra Frøya på menyen er det ingen tvil om hva hun skal spise.

– Det er noe av det aller beste jeg vet!

Helst spiser hun de rå, som carpaccio, kun med sitron.

Her er oppskriften til okse-carpaccio

Tradisjonell kvitball

De papirtynne skivene av kamskjell er moderne mat. Om Wenche skal anbefale en tradisjonell rett fra Frøya går hun for kvitball. Det er som en raspeball, der poteten er byttet ut med fisk.

Wenches oppskrift på raspeballer

TV 2 kommer til Frøya

Når God morgen Norges TV-team nå skal besøke Frøya er Wenche misunnelig. For mens hun står på sitt studiokjøkken på mandag og tirsdag, kommer reporter Christina Eriksen til å få oppleve det Wenche kaller «Norges skattekammer» når det gjelder mat.

Men Frøya er så mye mer enn mat...

Reportasjen fra Frøya i Sør-Trøndelag kan du se på God morgen Norge fredag 16.3. Vi gleder oss!

Hva skjer i Sør-Trøndelag