eddycav
eddycav

Cavendish om Boasson Hagen: - Han hjelper meg til seirer og jeg skal hjelpe ham

Superstjernen tror samarbeidet med Edvald Boasson Hagen vil gi suksess for dem begge.

San Vincenzo (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish var tilbake i samme lagfarger for første gang på tre sesonger onsdag. Men det ble likevel ikke seier på lagtempoetappen i Tirreno-Adriatico.

Den britiske superstjernen er uansett henrykt over å ha opplendingen som stallkamerat igjen.

- Jeg er veldig glad for å ha Edvald på laget nok en gang. Vi kom godt overens da vi var i Highroad, og jeg ser frem til å jobbe sammen med ham igjen. Han er en flott fyr både på og av sykkelen, sier Cavendish til tv2.no.

- Vi er som gamle skolekamerater
Boasson Hagen ble selv litt nostalgisk underveis på veiene langs den italienske vestkysten.

- Han er den samme som før, så det er gøy kjøre sammen igjen. Det føltes ut som da vi var på lag sist. Nå er jo både Thomas (Lövkvist) og (Bernhard) Eisel med her også, så er akkurat som i gamle dager. Som gamle skolekamerater som treffes igjen, sier han til tv2.no med et smil.

Les også: Denne sykkelvideoen kommer med gåsehud-garanti

Boasson Hagen har som primæroppgave i Italia å hjelpe til i opptrekkstoget til Cavendish.

Det er den britiske verdensmesteren veldig glad for. Men Cavendish åpner samtidig for å hjelpe Boasson Hagen frem til etappetriumf.

- Det er fantastisk at han vil hjelpe meg. Edvald er en av de beste i verden til den jobben. Men han er også mye mer allsidig enn meg. Så han kan vinne de etappene jeg ikke henger med på. Og jeg vil selvsagt hjelpe han hvis jeg kan, sier Cavendish.

- Blir ikke sistemann i opptrekket
Planen for torsdagens flate etappe er uansett klar for Sky:

- Vi skal kjøre alt for Mark og prøve å holde feltet samlet til slutt. Så blir det nok meg og Chris Sutton som skal trekke opp Mark. Jeg tror ikke jeg skal være sistemann i toget. Jeg skal heller strekke ut feltet, forteller Boasson Hagen.

Se reportasjen i videovinduet øverst i saken

Foruten opptrekksjobben er også det italienske etapperittet viktig i klassikeroppkjøringen for nordmannen.

- Jeg håper å få en fin gjennomkjøring her nede og kjøre meg i form. Jeg slet litt med sykdom for et par uker siden, men føler meg bra nå. Jeg gleder meg til klassikerne, sier Boasson Hagen.