Anita Görbicz (t.h.) feirer en scoring mot Larvik sammen med Heide Løke. Nå går hun trolig glipp av returmøtet med den norske klubben. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Anita Görbicz (t.h.) feirer en scoring mot Larvik sammen med Heide Løke. Nå går hun trolig glipp av returmøtet med den norske klubben. (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Györ-stjerne usikker før Larvik-kampen

Anita Görbicz skjøt Larvik i senk i Ungarn. Nå går hun trolig glipp av møtet i Norge.

Se Larvik-Györ i Mesterligaen på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 16:30

Lørdag møter Larvik det ungarske mesterlaget Györ i avgjørende kamp for å nå semifinalen i Mesterligaen. Og det er stor sannsynlighet for at Larvik slipper å møte lagets ungarske stjerne, og toppscorer i Mesterligaen, Anita Görbicz.

- Hun tråkket over på trening tirsdag og skadet ankelen såpass at vi skal ha henne på MR-undersøkelse, sier Karl Erik Bøhn, som trener Györ.

- Vi har viktig cupkamp mot Ferencvaros i kveld, og hun spiller uansett ikke den. Görbicz blir med i troppen til Larvik, men i øyeblikket er jeg veldig i tvil om hun blir klar til kamp.

Den rutinerte playmakeren har spilt strålende for Györ i hovedrunden i Mesterligaen. Hun er suveren toppscorer i europacupen med 82 mål. 12 mer enn nummer to på lista.

- Det er en strek i regninga. Anita Görbicz sammen med Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke har vært et lag alene. Men vi har flere gode, sier Bøhn.

Kan ødelegge for Larvik
Györ er allerede klare for semifinale i den gjeveste europacupen. Men for dem er det masse prestisje i oppgjøret. Karl Erik Bøhn fikk sparken i Larvik i januar for et drøyt år siden, og har ikke vært i Arena Larvik siden den gang.

På Györ spiller også hans samboer Heidi Løke som vant Mesterligaen med Larvik forrige sesong. Landslagsmålvakt Katrine Lunde Haraldsen er den tredje norske i den ungarske klubben.

Les også: Heidi Løke kåret til verdens beste håndballspiller

Nå kan de to norske landslagsspillerne og den tidligere Larvik-treneren være dem som slukker Larviks håp om å nå semifinale i Mesterligaen.

- Bøygen blir å slå oss
Etter tapet for danske FC Midtjylland må regjerende mester Larvik slå Györ på lørdag, om laget skal kunne nå semifinalen. I tillegg må spanske Itxako ta poeng hjemme mot danskene

- Jeg tror Itxako vinner hjemme mot FC Midtjylland, sier Bøhn. Bøygen for Larvik blir å slå oss, selv om vi eventuelt må klare oss uten Anita Görbicz.

Les også: Gjekstad etter stortapet: – Merkelig at man ikke skjønner at man må løpe hjem

- Larvik kommer ikke til å få noe gratis. Og vi er gode. Men i og med at vi allerede er klare for semifinale kommer vi ikke til å ta noen sjanser. Vi må tenke på kampene som kommer. Så mye betyr det ikke å slå Larvik, sier den tidligere Larvik-treneren.

Se Larvik-Györ i Mesterligaen på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 16:30