dolmen   kun for program web
dolmen kun for program web

Derfor takket Øystein Dolmen ja til «Hver gang vi møtes»

– Utfordringen var uimotståelig.

Øystein Dolmen er siste artist som får være hedersartist i denne sesongen av «Hver gang vi møtes». I neste ukes program skal nemlig artistene fremføre sine egne låter, samt gjøre noen unike duetter.

– En kjempeutfordring

Da Øystein ble spurt om å være med i «Hver gang vi møtes», takket han ja og tok det hele som en utfordring.

– Jeg takket ja først og fremst for å treffe de andre kollegaene og den utfordringen å tolke de andres låter. Den utfordringen var uimotståelig. For meg var det en kjempeutfordring, sier Øystein til tv2.no.

Til tross for at han har vært i musikkbransjen i over 40 år, kjente han ikke alle artistene like godt.

– Jeg kjente et par stykker. Jan Eggum og Halvdan Sivertsen spesielt. Jeg har snakket to-tre ord med de andre, og så var det noen jeg ikke kjente i det hele tatt, for eksempel Vinni og Elvira.

Knutsen og Ludvigsen

Øystein Dolmen bet seg fast i den norske bevisstheten sammen med Gustav Lorentzen i den musikalske humorduoen Knutsen & Ludvigsen på begynnelsen av 70-tallet.

I fjor høst samlet Morgenbladet 100 norske artister som skulle kåre Norges 100 beste album. Knutsen & Ludvigsen-albumet «Juba Juba» fra 1983 havnet på femteplass. Blant de 100 artistene i juryen var Motorpsycho-medlem Bent Sæther, som like godt plasserte «Juba Juba» på toppen av sin private liste over Norges ti beste plater.

Det bør også nevnes at Jan Eggum og Bertine Zetlitz satt i juryen.

Les også: – Hvis dette ikke blir en hitlåt, så vet ikke jeg

I «Hver gang vi møtes»-hyllesten skal flere av Knutsen & Ludvigsen største slagere fremføres av Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Vinni, Anne Grete Preus, Vinni, Bertine Zetlitz og Elvira Nikolaisen, deriblant «Kanskje kommer kongen», «Grevling i taket», «Eg ve te Bergen» og en uhøytidelig versjon av «Dum og deilig».

599007

Se «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2.