phinney (Foto: Montasje   Scanpix)
phinney (Foto: Montasje Scanpix)
phinney2 (Foto: Montasje   Scanpix)
phinney2 (Foto: Montasje Scanpix)

Kalles «den neste Lance Armstrong»: – Jeg er nok mer «den neste Thor Hushovd»

Stortalentet Taylor Phinney gleder seg til å hjelpe sitt norske idol i klassikerne.

Orléans/Épernon (TV 2 Sporten): Taylor Phinney regnes som ett av sykkelsportens største talenter, og har allerede tre VM-gull på bane og i tempo på listen.

At han i tillegg kalles «den neste Lance Armstrong» skaper ikke mindre begeistring blant USAs sykkelfans.

– Vil hjelpe Thor i Roubaix
Denne våren skal amerikaneren kjøre sin første klassikersesong som proff. Og 21-åringen både håper og tror han kan hjelpe sin norske lagkamerat, Thor Hushovd, frem til seirer på brosteinen.

– Jeg gleder meg veldig til klassikerne og ser frem til å vise at jeg har noe der å gjøre. Jeg ønsker spesielt å hjelpe Thor til å vinne i Paris-Roubaix. Han er en veldig hyggelig fyr og vi har utviklet et godt vennskap de siste månedene, sier Phinney til tv2.no.

Ikke bare synes 21-åringen at Hushovd er hyggelig. Han ser også opp til «Oksen fra Grimstad».

– Det er spesielt for meg å få kjøre på laget sammen med Thor. Han både var og er et stort idol for meg. Han har vært i sporten lenge og har oppnådd mye suksess. Jeg vet jeg kan lære mye av han, sier Phinney.

Les: Denne sykkelvideoen kommer med gåsehud-garanti

Hushovd: – Han er lik meg
Hushovd selv er smigret av skryten.

– Det er hyggelig at han sier det. Han er et stort talent som har en lysende fremtid foran seg. Han kan vinne flere klassikere i fremtiden, sier sørlendingen til tv2.no.

– Han kan hjelpe meg i klassikerne nå, men jeg kan også gi han erfaring tilbake som kan hjelpe han videre. Han er en litt lik type rytter som meg, tror Hushovd.

Se saken i videovinduet øverst

Og det er Phinney helt enig i. For Colorado-gutten flirer godt av sammenligningen med Lance Armstrong.

– Jeg er mer «den nye Thor Hushovd» enn «den nye Lance Armstrong». Jeg er altfor stor til å bli som Lance. Men hvis jeg kan lære meg å klatre like godt som Thor, så vil jeg bli veldig glad, sier Phinney.

Sønn av Tour de France-etappevinner
Sammenligningen mellom de to BMC-rytterne blir enda klarere med tanke på de resultatene de oppnådde før sine proffkarrierer.

Begge tok U23-gull på tempo, og begge har vunnet U23-utgaven av nevnte Paris-Roubaix.

Phinney er for øvrig fra en suksessfull idrettsfamilie. Faren, Davis Phinney, var selv sykkelproff og vant blant annet to etapper i Tour de France på slutten av 1980-tallet.

Moren, Connie Carpenter-Phinney, hadde på sin side både en karriere som olympisk skøyteløper og sykkelrytter. 55-åringen tok OL-gull i landevei i 1984, i tillegg til VM-gull på bane.