bjorndalenlotto (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
bjorndalenlotto (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Historisk dårlig mesterskapsplassering for Bjørndalen

Endte på 47. plass.

Ruhpolding (TV 2 Sporten): 21, 27, 47. Nei, det er ikke begynnelsen på en lottorekke. Det er Ole Einar Bjørndalens individuelle VM-prestasjoner så langt i VM. Veteranens mareritt-VM nådde sitt foreløpige bunnpunkt da han endte som nummer 47 på dagens 20 kilometer. Det er veteranens dårligste mesterskapsplassering noensinne, ifølge NTB.

Etter 27. plassen på søndagens jaktstart flørtet Bjørndalen med å ringe Petter Northug jr. for å gjenvinne selvtilliten etter en trøblete åpning på VM.

LES: Bjørndalen: – Kanskje jeg skal ringe Petter Northug?

– Får det ikke til å stemme
Om Bjørndalen ringte Northug vites ikke, men en eventuell samtale hjalp i hvert fall ingenting basert på dagens resultater.

Bjørndalen traff riktignok bedre enn på jaktstarten. Da måtte Simostranda-karen ut i seks strafferunder. I dag nøyde Bjørndalen seg med fem bomskudd, men for hvert bomskudd ble ett minutt plusset på løpstiden hans.

– Det er jævla kjipt egentlig. Jeg får det ikke til å stemme på standplass, sier Bjørndalen.

– Hva har du mest lyst til nå?

– Det som kanskje er problemet mitt er at jeg har motivasjon uansett hvor dårlig det går. Jeg har lyst til å gå nytt løp, jeg. Jeg har lyst til å konkurrere og rette opp det som gikk galt, sier Bjørndalen.

LES: Ny norsk nedtur i Ruhpolding
LES: Galgenhumoristisk Svendsen etter norsk fiaskodag: – Kanskje vi skal frykte England på stafetten

Vil hente inspirasjon fra gamle minner
Medaljegrossisten føler ikke at han blir preget av motgangen han nå opplever. Bjørndalen satser på at gamle minner skal være nok til få godfølelsen tilbake.

– Jeg må finne tilbake til noen gamle plater i hodet som er bra. Jeg får kikke litt på dem for å få følelsen tilbake. Det tror jeg blir det viktigste, sier Bjørndalen.