sola
sola
Hege Bakken Wahlquist (Foto: Frode Olsen)
Hege Bakken Wahlquist (Foto: Frode Olsen)

Skrekkskade setter Sola-spiller på sidelinjen i ett år

MR-undersøkelsen viste nedslående resultater for Hege Bakken Wahlquist.

Stavanger (TV2 Sporten): Hele Norge snudde seg bort i skrekk da Hege Bakken Wahlquist vred kneet ut av ledd i seriekamp mot Stabæk lørdag.

Etter kampen ble juniorlandslagsspilleren undersøkt på sykehuset, og vakthavende lege konkluderte med at det kun dreide seg om et strukket leddbånd. Bakken Wahlquist sier til TV 2 Sporten at hun kjente at beinet var helt ute av stilling, og slo seg derfor ikke til ro med legens vurdering.

– Jeg ble nok også litt preget av alle rundt meg. Folk kunne ikke skjønne at det kun skulle være en leddbåndskade. Kjersti Grini sa jo på direkten at dette er den styggeste kneskaden hun har sett. Det forteller jo en del. Derfor ville jeg at kneet skulle undersøkes skikkelig, sier Bakken Wahlquist.

Se video av skaden i videovinduet øverst – hvis du tør!

Konklusjonen var nedslående. Bildene avslørte at det fremre korsbåndet er røket tvers av. Det samme gjelder leddbåndet på innsiden av kneet. Det medfører trolig to operasjoner og et års tid borte fra håndballen.

– Det var egentlig det jeg fryktet aller mest. Men jeg er fremdeles ung, og er fast bestemt på å trene meg opp igjen så kjapt som mulig, sier Sola-spilleren.

kne (Foto: Frode Olsen)
kne (Foto: Frode Olsen)