Utstillingen i Paris er årets største bilutstilling i Europa. Her er det mye gromt   selv om også mange av nyhetene har blitt sluppet på forhånd. På bildet ser du fra venstre Mercedes CLS Shooting Brake, BMW Active Tourer Concept, nye Ford Mondeo og Jaguar F Type.
Utstillingen i Paris er årets største bilutstilling i Europa. Her er det mye gromt selv om også mange av nyhetene har blitt sluppet på forhånd. På bildet ser du fra venstre Mercedes CLS Shooting Brake, BMW Active Tourer Concept, nye Ford Mondeo og Jaguar F Type.

Nå står bilnyhetene på rekke og rad

Bilutstillingen i Paris åpner dørene – her er det mye lekkert å se.

I dag slipper de første inn i de digre messehallene i Paris: Det er nemlig klart to pressedager i forkant – så åpner den store bilutstillingen i Paris formelt på lørdag.

Dette er årets store bilutstilling i Europa. Og selv om bilbransjen akkurat nå opplever tøffe tider, er det svært mye å glede seg til av nye modeller i Paris.

Spennende teknologi

Nå er det tid for nyhetene. De spenner fra det helt rimelige og folkelige – til rådyre drømmebiler.

Paris er som vanlig også en oppvisning i spennende teknologi og ikke minst lekre konseptbiler. Mange av dem blir kanskje aldri realisert – men dette handler også mye om drøm.

LES OGSÅ: Dette ble Årets Bil i Europa 21012

Mye er kjent

De siste årene har vi mer og mer opplevd at nyhetene blir avslørt i forkant av de store bilutstillingene – og ikke i selve messehallene.

Det gjelder også for Paris i år, mye av det som skal vises her er allerede kjent.

Overraskelser underveis

– Dette skyldes flere ting, ikke minst at internett har blitt en så viktig mediekanal. Nyhetene sprer seg rekordfort. Samtidig er mange redd for å drukne i den store messe-mengden. Derfor drypper de ut nyhetene i forkant – det har vi sett mye av i år også, sier Broom-redaktør Knut Skogstad som følger bilbransjen tett.

– Men likevel er det mange nyheter igjen – og vi får alltid noen overraskelser underveis også!

Hva er det så stolte produsenter skal vise fram i Paris? Her får du en kjapp oversikt på de fleste merkene, men vi må også understreke at det vil komme endringer og flere biler underveis – de skal du selvfølgelig få lese mer om her på broom.no de neste dagene:

Audi:

Audi har en svært spennende nyhet i Cross Coupe-konseptet, en bil som i praksis skal bli Q2. Vi snakker liten crossover/SUV, den skal debutere i 2014. A3 Sportback debuterer også i Paris, selv om vi allerede har sett den på bilder. Og RS 5 kommer i cabrioletversjon.

LES OGSÅ: A3 Sportback - her kommer en stor Audi-nyheter

BMW:

1-serie GT blir en liten revolusjon for BMW. Og nå skal de også inn i klassen for kompakte flerbruksbiler med plass til sju.
1-serie GT blir en liten revolusjon for BMW. Og nå skal de også inn i klassen for kompakte flerbruksbiler med plass til sju.

Stor nyhet fra BMW: Deres Concept Active Tourer skal gå rett i strupen på blant andre Mercedes B-klasse. Det har til nå vært nesten uhørt i BMW-sammenheng, men denne bilen kommer altså med forhjulstrekk. Den er bygget på en ny plattform som etter hvert skal brukes på opp til ni modeller fra BMW og søstermerket Mini.

LES OGSÅ: Denne BMW-en er starten på noe helt nytt

Chevrolet:

Her snakker vi Korea-versjonen av den legendariske merkevaren. De har med seg den lille crossoveren Trax til Paris, dette er samme bil som Opel Mokka og den kommer til Europa tidlig neste år.

Citroën:

Her er det fokus på DS-familien. Vi får se DS 3 cabriolet og også C-Elysse og C4 L sedan. De to siste sedaner som er svært viktige for å få volum på DS-brandet, særlig utenfor Europa.

Dacia:

Logan startet lavpris-eventyret til Dacia - nå er det straks klart for andre generasjon.
Logan startet lavpris-eventyret til Dacia - nå er det straks klart for andre generasjon.

Norges-aktuelle Dacia stiller med en helt ny Logan, også kombien Sandero er ny. Disse bilene markerer en ny designretning for Dacia, med renere og skarpere linjer. Nå får de også mer moderne motorer, de kommer fra modermerket Renault.

LES OGSÅ: Helt nytt bilmerke kommer til Norge

Fiat:

Fiat sliter tungt om dagen og har blant annet kuttet drastisk i utviklingsbudsjettene. De store nyhetene lar derfor vente på seg, i Paris får vi se en ny generasjon Panda 4x4 som kommer med to nye motoralternativer. Det er også et par nye spesialutgaver av Panda.

Ford:

Størrelsen er så å si lik med utgående modell, men linjene har blitt mer elegante.
Størrelsen er så å si lik med utgående modell, men linjene har blitt mer elegante.

Den store nyheten hos Ford er strengt tatt ingen nyhet lenger, men her viser de altså nye Mondeo. Ford lover mye mer premium-faktor enn på dagens modell. Det gjenspeiler seg også i utseendet som har fått mye skryt. Som i dag kommer nye Mondeo i tre utgaver, sedan, kombi og naturligvis stasjonsvogn.

LES OGSÅ: Ny Mondeo får skryt i de første testene

Hyundai:

Mens mange europeiske produsenter er på defensiven, fosser Hyundai-konsernet (som også inkluderer Kia) fram. I Paris viser de tredørs utgaven av Golf-rivalen i30. Den er mer sporty enn femdørs-utgaven og skal i hovedsak kapre yngre kjøpere. Hyundai er fornøyd hvis den etter hvert står for 10 prosent av i30-salget.

Jaguar:

Det britisk/indiske bilmerket går tilbake til røttene med to-seteren F-Type. Den kommer som cabriolet neste vår, etterfulgt av en coupe-utgave.

Dette blir den fjerde modellen i Jaguar-familien, naturligvis med bakhjulstrekk slik det skal være i en bil som dette.

LES OGSÅ: Gled deg - snart kommer denne!

Kia:

Carens er et navn vi kjenner fra før, nå kommer den i ny utgave. Bak et temmelig ordinært ytre skal det skjule seg en kompetent og ikke minst praktisk familiebil som helt sikkert blir svært konkurransedyktig på pris. Renault Scenic og VW Touran er de opplagte konkurrentene.

Kia kommer også med tredørs-utgave av sin nye Cee'd. Den heter Pro_Cee'd og er klart mer sporty enn femdørs-utgaven.

Land Rover:

Ikke vanskelig å se inspirasjonen fra lillebror Evoque i nye Range Rover. Hovedinntrykket er mer sporty, fronten har blitt adskillig lavere og bilen har også blitt større.
Ikke vanskelig å se inspirasjonen fra lillebror Evoque i nye Range Rover. Hovedinntrykket er mer sporty, fronten har blitt adskillig lavere og bilen har også blitt større.

Helt ny Range Rover er bokstavelig talt en stor begivenhet. Det er også helt klart på tide med ny modell. Ryktene går på at Range Rover nå vil komme med flere spesialmodeller, som skal demme opp for konkurrenter som kommer med SUV-er i superluksus-klassen. Blant dem er både Maserati og Bentley.

LES OGSÅ: Den skal overgå det meste

Lexus:

LF-CC er noe av det lekreste vi har sett på lenge. Dette er en konseptbil, men den skal samtidig vise oss mye av det vi kan forvente når neste generasjon IS kommer om ikke lenge. Da er det bare å krysse fingre for at Lexus viderebringer mye av dette til produksjonsklar bil.

LES OGSÅ: Nå skal konkurrentene passe seg

Mazda:

Japanerne har spart stasjonsvognutgaven av nye 6 til Paris, sedanen debuterte på bilutstillingen i Moskva i sommer. Nye Mazda 6 blir en svært viktig modell for merket som har fått en pangstart på salget av SUV-en CX-5.

Mercedes:

CLS Shooting Brake er både en imagebygger og en salgssuksess for Mercedes. Nå er det klart at Mercedes skal prøve å gjenta suksessen et hakk under i størrelse.
CLS Shooting Brake er både en imagebygger og en salgssuksess for Mercedes. Nå er det klart at Mercedes skal prøve å gjenta suksessen et hakk under i størrelse.

Aesthetics S skal være en "skulpturell forsmak" på neste generasjon S-klasse, en uhyre viktig bil for Mercedes. De viser også CLS Shooting Brake, i praksis en (sporty) stasjonsvognutgave av firedørs-coupeen CLS.

LES OGSÅ: Den kan bli starten på en helt ny trend

Mini:

Paceman er den syvende modellen fra Mini som i løpet av de siste årene har vokst til å bli en hel familie. Dette er Countryman med tre dører i stedet for fem. Vi snakker altså om en kompakt crossover/SUV, i hovedsak beregnet på urbane kjøpere.

Nissan:

Konseptbilen Terra viser at Nissan tør lage biler som skiller seg fra mengden. De har allerede en meget spesiell bil i crossoveren Juke. Terra er en forsmak på en bil hakken over den i størrelse. Konseptbilen er hydrogendrevet.

Opel:

Kundene fra Mini og Audi A1 står på ønskelisten til nye Opel Adam
Kundene fra Mini og Audi A1 står på ønskelisten til nye Opel Adam

Småbilen Adam er den største nyheten fra Opel i Paris. Her skal de gå rett i strupen på Fiat 500 og særlig Mini. Sjarmerende og avansert er blant stikkordene og Opel har ambisjoner om å prise den over de mer folkelige konkurrentene. Det blir spennende å se om det vil lykkes.

LES OGSÅ: Er du ung, urban og trendy?

Peugeot:

Peugeot-standen preges av Onyx hybrid supercar concept. Dessuten konseptbilen 2008 og 301 sedan som skal være produksjonsklar.

2008 er for øvrig en lenge etterlengtet crossover, den skal konkurrere mot blant andre Opel Mokka og Nissan Juke.

Porsche:

Stasjonsvogn av Porsche Panamera blir en realitet, nå vises den i Paris.
Stasjonsvogn av Porsche Panamera blir en realitet, nå vises den i Paris.

Stor nyhet fra Porsche: Panamera Sport Turismo Concept er stasjonsvognutgaven av Panamera og her snakker vi ikke akkurat stasjonsvogn av den klassiske Volvo-typen. Porsche satser på lekkert design og sportslighet framfor maksimal plassutnyttelse.

LES OGSÅ: Dette skal bli heftig stasjonsvogn

Renault:

Her handler det om tre varianter av nye Clio: Stasjonsvogn, kombi og en sporty RS-utgave. Dette er Renaults bestselger i Europa og en uhyre viktig bil for merket. Femdørsutgaven ser umiddelbart ut som den bare har tre dører, et designgrep som er gjort for å få den til å se mer sporty ut.

Skoda:

Skoda Rapid har vært på markedet en liten stund nå - og snart er det klart for stasjonsvogn i tillegg.
Skoda Rapid har vært på markedet en liten stund nå - og snart er det klart for stasjonsvogn i tillegg.

Rapid går inn mellom Fabia og Octavia. Bilen ser ut som en sedan, men i kjent Skoda-stil er det et optisk bedrag, dette er nemlig en kombi med diger bakluke. Det er grunn til å forvente svært konkurransedyktige priser når den kommer på markedet.

LES OGSÅ: Rapid - din neste familiebil?

Smart:

ForStars gir oss en forsmak på neste generasjon av både ForTwo og For Four. Smart vurderer også en utgave de omtaler som en crossover-coupe.

Toyota:

Ny Auris er en etterlengtet nyhet hos Toyota, kommer både som kombi og stasjonsvogn, sistnevnte kommer i andre halvdel 2013 og kan bli en svært interessant bil for Norge. Flerbruksbilen Verso kommer også i oppfrisket utgave.

Volkswagen:

Nye VW Golf er syvende generasjon.
Nye VW Golf er syvende generasjon.

Nye Golf er ikke lenger noen nyhet, men kommer til å dominere VW-standen i Paris og er naturligvis en uhyre viktig bil for Volkswagen. Dette er syvende generasjon Golf og en bil som har utviklet seg svært mye i forhold til sjette generasjon.

LES OGSÅ: Den skal bli en ekte sparebøsse

Volvo:

Cross Country-utgaven av V40 har vi allerede skrevet svært mye om her på broom.no. Nå gjør den sin offisielle debut i Paris. 40 millimeter høyere bakkeklaring enn vanlig V40 gjør sitt for at den får en liten offroad-faktor, kommer med både forhjulstrekk og trekk på alle fire.

Volvo valgte Norge og blant annet Ålesund som location da de skulle ta bilder av den nye Cross Country-modellen sin. Men Ålesund ser da ikke slik ut..?
Volvo valgte Norge og blant annet Ålesund som location da de skulle ta bilder av den nye Cross Country-modellen sin. Men Ålesund ser da ikke slik ut..?

LES OGSÅ: Se hvor Volvo har fotografert nyheten

Dame-faktoren er fortsatt til stede på bilutstillingene, særlig fra produsentene sør i Europa. Dette bildet er fra Fiat-standen på Paris-utstillingen i 2010.
Dame-faktoren er fortsatt til stede på bilutstillingene, særlig fra produsentene sør i Europa. Dette bildet er fra Fiat-standen på Paris-utstillingen i 2010.

LES OGSÅ: Er dette verdens beste bil?