Thor Hushovd sliter med mageproblemer i Paris Nice. (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Thor Hushovd sliter med mageproblemer i Paris Nice. (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Hushovd sliter med magen i Paris-Nice

Fikk mandagens etappe spolert, men klassikeroppkjøringen skal ikke være i fare.

Orléans (TV 2 Sporten): Thor Hushovd ble offer for den vanskelige sidevinden på mandagens etappe av Paris-Nice, og var sjanseløs i finalen.

Sørlendingen maktet ikke å henge med da feltet delte seg underveis, og var ikke blant de 21 rytterne som kjempet om etappeseieren inn i katedralbyen Orléans.

Ville ikke snakke med pressen
Hushovd trillet til slutt i mål vel elleve minutter bak etappevinner Tom Boonen. Men det var ikke bare værforholdene i Frankrike som ødela for BMC-rytteren. En trøblete mage skapte også problemer underveis.

Hushovd følte seg i så dårlig form etter målgang at han ikke ville snakke med noen journalister. Men trener Atle Kvålsvoll fikk en oppdatering fra sin elev utpå kvelden.

– Thor slet veldig med mageproblemer under etappen. Han merket at han var løs i magen allerede søndag kveld, og det slapp ikke taket på mandag. Det er selvsagt svært lite gunstig på en så tøff etappe som det var, med mye sidevind og regn, sier Kvålsvoll til tv2.no.

– Thor mistet dermed mye krefter underveis og hadde en ganske heavy dag. Han var ganske irritert etter målgang, for å si det sånn. Heldigvis hadde han matlyst både underveis og i etterkant, så det ser lovende ut, sier treneren.

LES OGSÅ: Boonen vant - vinden ødela for de norske

– Kan prøve på seier seinere i uken
Kvålsvoll tror nemlig ikke problemene vil ødelegge den viktige klassikeroppkjøringen for Hushovd. Men den tidligere proffrytteren regner likevel ikke med at 34-åringen kjemper om etappeseirer med det aller første.

– Han følte seg mye bedre mandag kveld, så vi får se hvordan det går på tirsdagens etappe. Det var egentlig en etappe han hadde sett seg ut til en mulig seier. Men nå blir det viktigst for han å bare komme seg gjennom den, og heller prøve seg seinere i uken, forteller Kvålsvoll.

LES OGSÅ: Hushovd vil finne klassikerformen i Paris-Nice

– Hvis han kommer seg til hektene igjen i løpet av et par dager, så er det ingenting i veien for at Thor er på topp igjen mot helgen. Han er i veldig god form om dagen og er også supermotivert. Jeg tror ikke det er noen fare, verken med tanke på å bryte Paris-Nice eller få ødelagt forberedelsene til klassikerne, legger Kvålsvoll til.