pardewoneill1024
pardewoneill1024

Martin O'Neill: – Noen fra Newcastle besøkte dommergarderoben i pausen

Sunderland-manageren mente dømmingen endret karakter i andreomgang.

Mike Dean fikk ingen enkel oppgave på St. James' Park på søndag, i det som kanskje ble en av de vanskeligste kampene i den rutinerte dommerens karriere.

I Newcastle-derbyet, som endte 1-1, delte Dean ut åtte gule og to røde kort, samt to straffespark. Sunderlands Lee Cattermole noterte seg både for sitt tiende gule kort for sesongen, og direkte rødt kort etter kampslutt.

Les også: «Sholadinho» er kongen av nordøst

Det var høy temperatur på de respektive benkene også. Alan Pardew og Martin O'Neill måtte skilles av fjerdedommeren etter at Newcastle-treneren viste sin begeistring for straffesparket de ble tildelt i andreomgang.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

– Dommeravgjørelsene gikk i vår disfavør
O'Neill mente det var merkbar forskjell på dommeren i første- og andreomgang.

– Vi hadde hørt at noen fra Newcastle hadde besøkt dommergarderoben i pausen. Vi vet selvfølgelig ikke hva som ble sagt, men Lee mente at mange av avgjørelsene i andreomgang gikk i vår disfavør, sa O'Neill ifølge Daily Mail.

– Det betyr ikke nødvendigvis at jeg er enig, men hvis du ser tilbake på det som skjedde i kampen så kan Newcastle være glade for at de fikk avslutte kampen med elleve mann på banen. Om dommeren hadde fortsatt på samme måte som han startet kampen hadde nok ikke det vært tilfelle.

Nektet for ryktene
Pardew insisterte på sin side at ingen fra Newcastle hadde besøkt dommergarderoben.

– Jeg kan fortelle deg at det er fullstendig galt. Ingen fra vårt støtteapparat fikk innpass i dommergarderoben, ingen prøvde å komme seg inn dit, og ingen var i garderoben deres, sa han.

– Jeg har hørt det ryktet og det stemmer ikke.

Fire og tre kampers karantene
Cattermole markerte seg allerede etter 40 sekunder da han meiet ned Cheick Tiote. Hans tiende gule kort for sesongen sørget for to kampers karantene. I tillegg fant han ut at han skulle skjelle ut en av dommerne etter at kampen var blåst av. Resultatet ble rødt kort og ytterligere to kampers karantene.

– Lee Cattermole fikk direkte rødt kort for stygge og fornærmende uttalelser mot en av dommerne i øyeblikkene etter kampen. Dette gir automatisk to kampers karantene, i tillegg til to kampers karantene da han fikk sitt tiende gule kort for sesongen tidlig i kampen, sa en talsmann for Sunderland.

Les også: Sjekk mandagens fotballrykter: – Robben aktuell for London-retur

Stephane Sessegnon var ikke særlig bedre. Etter 58 minutter satte han albuen i nevnte Tiote. Sunderland-spilleren ble vist rett ut, og må stå over Sunderlands neste tre kamper. På toppen av alt ble Newcastles keepertrener Andy Woodman vist på tribunen etter en krangel med Sunderlands fysiske trener i pausen.

sessegnon1024
sessegnon1024

Sunderlandsspillerne må stå over kvartfinalen i FA-cupen mot Everton, samt ligakampene mot Liverpool og Blackburn. Martin O'Neill må i tillegg klare seg uten Cattermole mot QPR 24. mars.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk