acordazo (Foto: Frode Olsen)
acordazo (Foto: Frode Olsen)

Drømmemål og en perle fra Paraguay

Nery Cardozo imponerte så mye i sin første kamp at Åge Hareide allerede har bestemt seg: Viking ønsker å leie spissen denne sesongen.

Viking – AAFK 2–2

Stavanger (TV2 Sporten): Nery Cardozo hadde kun vært i Norge et døgn før treningskampen mot AaFK. Viking-manageren var fornøyd med spissen, og påpeker at han debuterte uten en eneste trening med de andre Viking-spillerne.

– Jeg synes han var god. Spesielt i første omgang så vi smarte bevegelser og god ballteknikk, sier Hareide til TV 2 Sporten.

Angrepsspilleren med landskamper for Paraguay kom til Stavanger sammen med klubbpresidenten og sin personlige agent. Cardozo skal trene med Viking ut denne uken. Parallelt vil partene diskutere muligheten en mulig utlånsavtale.

Les også: Nydelige scoringer fra Ashley Young da United vant

Spilleren innrømmet at kampen mot Aalesund ble en spesiell opplevelse.

– Dette var første gang jeg satt føttene mine på kunstgress. Det tok en stund før jeg ble vant til hvordan ballen oppførte seg. Spillet gikk mye fortere enn i Paraguay, men det er også noe jeg må tilvenne meg, sier Cardozo.

Jevnt oppgjør
Aalesund tok ledelsen da Leke James pirket inn en ball som datt ned i føttene etter hjørnespark. Innledningsvis styrte bortelaget kampen, og det fikk smilet frem hos Rekdal.

– Jeg synes det var en jevn kamp. Vi var best i starten, og hadde en fin avslutning på oppgjøret. Vi ser tydelige eksempler på at Leke er en god spiller. Han scorer også mål. Det er alltid en fordel.

I dag spilte han offensiv midtbane istedenfor Michael Barrantes, som fikk hvile i dag. Han kom godt fra det, sier Rekdal.

Lekker Ørnskov-scoring
Aalesund-treneren måtte se at en frisk Yann-Erik De Lanlay utlignet ledelsen før pause.

alanley (Foto: Frode Olsen)
alanley (Foto: Frode Olsen)

Kantspilleren dro seg fint forbi flere oransje motstandere før han puttet ballen bak Sten Grytebust med tuppen av skoen. De Lanlay var en konstant trussel, og Aalesund-keeperen måtte hente frem to glitrende redninger. En av dem etter en Lanlay-heading fra kloss hold. På mesterlig vis fistet Grytebust ballen til hjørnespark.

Les også: Grini om Sola-spillerens skrekkskade: – Den styggeste kneskaden jeg har sett

I andre omgang gikk Viking opp i føringen. Med herlig teknikk skaffet Martin Ørnskov seg plass nok til å fyre av et skudd. Dansken sendte ballen i en flott bue over keeper.

Drøye kvarteret før slutt steg Ville Jalasto til værs og stanget inn 2–2. Akkurat det irriterte Åge Hareide.

– Jeg synes vi fortjener mer enn uavgjort. Å slippe inn to mål på dødball er ikke godt nok. I forrige kamp mot Haugesund slapp vi også inn to på dødball imot. Det må vi forbedre. sier Hareide.