Ashley Young feirer sin 2 0 scoring. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Ashley Young feirer sin 2 0 scoring. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
waynerooneytot1024
waynerooneytot1024
Alex Ferguson og Harry Redknapp, 22.august 2011. (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Alex Ferguson og Harry Redknapp, 22.august 2011. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Nydelige scoringer fra Ashley Young da United seiret

Effektive røde djevler seiret 3-1 på White Hart Lane.

Tottenham - Manchester United 1-3
Sjekk alle målene i sammendraget øverst i saken!

Sir Alex Fergusons Manchester United dro til borteoppgjøret mot Tottenham i visshet om at tre poeng var nødvendig for å henge med i gullkampen.

Wayne Rooney skallet inn 1-0 like før pause, før to strålende avslutninger av Ashley Young i andre omgang gav United den perfekte borteopplevelse. Spesielt 3-0-scoringen var av det spektakulære slaget.

TV 2 PLAY: Se intervju med Ashley Young etter kampen

I sluttminuttene reduserte Spurs-innbytter Jermain Defoe, men det ble aldri noe mer enn et trøstemål for de liljehvite.

Med denne seieren sørget United før at avstanden til serieleder og erkerival Manchester City nok en gang er nede i to poeng, noe som betyr at de fremdeles styrer hele Premier League-showet selv forut for de siste elleve kampene av sesongen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Les også: Spurs er Uniteds drømmemotstander

Stor Adebayor-sjanse
Spurs stilte uten skadede Gareth Bale og Rafael van der Vaart, samt suspenderte Scott Parker, men tok likevel tak i kampen fra start.

Etter et åpningskvarter preget høyt tempo og halvsjanser til både Louis Saha, Danny Welbeck og Emmanuel Adebayor, var det sistnevnte som skulle komme til den første store sjansen.

Atten minutter var gått da Adebayor kom til skudd etter å ha utfordret Jonny Evans, men togoleserens forsøk ble på mesterlig vis slått ut til hjørnespark av David De Gea i Uniteds mål.

Unggutten fra Spania var den klart mest aktive av Manchester-klubbens spillere de første tjue minuttene på White Hart Lane.

Annullert scoring for Spurs
Snaue ti minutter før pause trodde alle at hjemmelaget hadde tatt ledelsen. Aaron Lennon satte fart på, kom seg rundt på venstresiden og la inn.

Ballen endte etter hvert hos Louis Saha, som fikk en enorm mulighet fra kloss hold. Franskmannens avslutning traff dog ikke noe annet enn spissmakker Emmanuel Adebayor, som stod på streken, og etter litt om og men satte togoleseren ballen i mål med hælen.

Saha og Adebayor fortviler (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)
Saha og Adebayor fortviler (Foto: DYLAN MARTINEZ/Reuters)

I et lite sekund trodde hjemmelaget at de var 1-0 foran, men dommeren hadde blåst for en forseelse før Adebayor satte ballen i nettet. Reprisene viste at togoleseren hadde brukt hånden da han stoppet Sahas opprinnelige skuddforsøk.

United tok ledelsen
Like før pause tok bortelaget ledelsen, da Wayne Rooney stanget inn 1-0 etter hjørnespark. Innsvingeren fra Ashley Young var strålende, og i duell med landslagskollega Kyle Walker fikk Uniteds stjernespiss revet seg løs og satt hodet til ballen.

Bortelaget gikk derfor til pause med ledelse 1-0, noe som må ha føltes meget surt for et Spurs-lag som hadde dominert store deler av omgangen.

waynerooneytot1024
waynerooneytot1024

Livermore med en suser
Åpningsminuttene av andre omgang lignet veldig på den første.

Tottenham spilte med høyt tempo og tok tak i ballen, men kom ikke til skuddforsøk mot et bortelag som var meget solide rundt egen 16-meter.

Etter 51 minutter klarte derimot hjemmelaget å bryte gjennom den røde muren. Jake Livermore forsøkte seg fra 20 meter, og midtbanespillerens skudd fikk også en liten touch fra Emmanuel Adebayor på veien mot David De Gea i United-buret.

Spanjolens reflekser var lynraske, og en enhåndsredning fikk hindret baklengsmål for bortelaget. På returen var Jonny Evans den som reagerte raskest, og fikk avverget til hjørnespark.

Assou-Ekotto i tverrligger
Fem minutter senere var Spurs på farten igjen. Nok en gang var det Aaron Lennon som tok seg rundt på kanten, denne gangen på høyre, men den engelske landslagsvingens knallharde innlegg ble kun møtt av en oppofrende Rio Ferdinand som klarerte til corner.

Minutter senere var hjemmelaget nærme på ny. Benoit Assou-Ekotto fikk tillit på et frispark fra høyre, og bøyde ballen over muren med sin presise venstrefot. Uheldigvis for hjemmelaget traff skuddet oversiden av tverrliggeren og føk over.

Young doblet United-ledelsen
Etter en time gikk bortelaget opp til 2-0 - på sin andre sjanse i kampen.

Nani tok seg rundt på høyresiden etter et innkast og la inn. Kyle Walker fikk ikke avklarert, og Ashley Young viste prov på stor avslutningsteknikk da han banket ballen i mål på hel volley fra bakerst i feltet.

Nok en gang scoret bortelaget altså etter at hjemmelaget hadde styrt i lengre tid, og nok en gang var høyreback Kyle Walker involvert med negativt fortegn defensivt for Harry Redknapps mannskap.

Spurs ville vise at de ikke hadde gitt opp og gikk rett i angrep. Aaron Lennon stod for nok et strålende forarbeid, og serverte Benoit Assou-Ekotto på volley.

Denne gangen var kamerunerens forsøk mye dårligere enn det foregående frisparket, og rant kun ut i et innkast på motsatt side for bortelaget.

Ashley Young feirer sin tredje scoring for dagen. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Ashley Young feirer sin tredje scoring for dagen. (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Drømmemål gav 3-0
Drøye tjue minutter før slutt scoret i stedet Manchester United og Ashley Young igjen, og denne gangen var det en virkelig suser. Engelskmannen ble gitt fritt spillerom på venstresiden, og som mot Arsenal på Old Trafford tidligere i sesongen viste den tidligere Aston Villa-spilleren at han vet hvordan han skal håndtere slapt forsvarsspill.

Avslutningen i Brad Friedels lengste hjørne var strålende, og gav Young nok en kandidat når «årets mål» i Premier League skal kåres mot slutten av sesongen.

Trøstemål fra Defoe
Etter bortelagets tredje scoring gikk luften litt ut av Spurs-ballong, før londonerne i det 87. minutt fikk sin fortjente scoring da innbytter Jermain Defoe avanserte og prøvde skuddfoten fra ca 20 meter. Skuddet var hardt og godt, og David De Gea måtte kapitulere for første gang i kampen.

Det ble derimot aldri noen fornyet spenning i kampen, og Tottenham gikk med det på sitt andre strake nederlag i Premier League.

Dette var for øvrig kun andre gang denne sesongen at Harry Redknapps lag tapte to kamper på rad i ligaen, noe som sist skjedde i lagets første to kamper for sesongen.

Sir Alex Ferguson og Harry Redknapp (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Sir Alex Ferguson og Harry Redknapp (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Tror du United vinner serien? Var dette seieren de trengte for å kontrollere dette inn selv? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!