Kjetil Jansrud. (Foto: Olsen, Geir/NTB scanpix)
Kjetil Jansrud. (Foto: Olsen, Geir/NTB scanpix)
Kjetil Jansrud (Foto: LEONHARD FOEGER/Reuters)
Kjetil Jansrud (Foto: LEONHARD FOEGER/Reuters)

Jansrud og Svindal sikret norsk dobbeltseier

Kjetil Jansrud tok sin første verdenscupseier i søndagens super-G i Kvitfjell. Aksel Lund Svindal ordnet norsk dobbeltseier.

Etter stang ut to dager på rad, der han var fattige to og tre hundredeler unna førsteplassen, ble det endelig fullklaff for Kjetil Janrud.

Nordmannen tok sin aller første verdenscupseier i søndagens super-G renn i Kvitfjell, og var 21 hundredeler foran Aksel Lund Svindal i mål.

Den norske duoen sørget for en stor norsk dag på hjemmebane, mens sveitseren Beat Feuz knep tredjeplassen. Klaus Kröll fra Østerrike, som vant i Kvitfjell både fredag og lørdag, måtte søndag nøye seg med fjerdeplassen.

– Det er stort
Med startnummer 12 suste Jansrud inn til ledertid.

– Helgen har vært veldig bra, med tredjeplass og så annenplass. Nå får jeg stå på toppen av pallen, og det er stort, sa Jansrud til NRK.

– Jeg hadde store forhåpninger, og jeg fikk til det beste rennet jeg har kjørt i helgen.

– Ble inspirert
Fem løpere senere kom Svindal inn til 2.plass.

– Først hørtes det ut som et tett renn, men så kom Kjetil og knuste alle med et halvt sekund. Det er ingen tvil om at han kjørte fort, sa Svindal til NRK.

– Jeg sto med «walkien» da Kjetil kjørte, og det kom et lite jubelbrøl. Jeg ble inspirert av det han gjorde, samtidig som det ga trygghet på det vi har gjort. Det var bare å klinke til, sa han.

Svindal økte sin ledelse i super-G-cupen sammenlagt. (©NTB/TV 2 Sporten))