Stefan Kiessling setter inn Leverkusens første for kvelden. (Foto: ALEX DOMANSKI/Reuters)
Stefan Kiessling setter inn Leverkusens første for kvelden. (Foto: ALEX DOMANSKI/Reuters)

Se Bayern gå på en smell i gullkampen

Bayern München trodde de var tilbake i gullstriden, men lørdag tapte storklubben 0-2 borte mot Leverkusen i Bundesliga. Det kan bli skjebnesvangert.

Video med tillatelse fra Eurosport!

For første gang siden 2004 måtte Bayern se seg slått av Leverkusen på bortebane. Stefan Kiessling og Karim Bellarabi sørget for målene i løpet av kampens ti siste minutter. Dermed står sørtyskerne fortsatt uten borteseier i 2012.

Les også: Disse kjemper om toppscorertittelen i Europas beste ligaer

Gjestene var det førende laget før pause. Spesielt opplagt var Arjen Robben, som i midtuken bidro til å senke England da Nederland vant 3-2 på Wembley. Likevel slet Bayern med å utnytte overtaket, og Leverkusen var vel så farlig de gangene vertene fikk kontringsspillet til å sitte.

Bayern-keeper Manuel Neuer måtte redde bortelaget flere ganger, men gjorde ingen god jobb da Leverkusen tok ledelsen i det 79. minutt. Han stormet ut fra eget mål, men bommet med timingen slik at Stefan Kiessling til slutt kunne sette ballen i et tomt bur. Mål nummer to kom på overtid som følge av at Bayern satset alt for en utligning.

Tapet kan vise seg å koste dyrt. Skulle serieleder Borussia Dortmund gjøre jobben hjemme mot Mainz senere lørdag, vil tittelholderen lede Bundesliga med sju poeng på serietoer Bayern. Borussia Mönchengladbach og Håvard Nordtveit kan også ta seg forbi med seier borte not Nürnberg søndag.

Schalke fikk også en alvorlig smekk lørdag og ser ut til å falle av gullasset. Klubben tapte 1-2 for Freiburg på bortebane. (©NTB)