Erik Huseklepp (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)
Erik Huseklepp (Foto: Barrington Coombs/Pa Photos)

Huseklepp scoret sitt første i Birmingham

Men det holdt bare til ett poeng for Erik Huseklepps nye klubb.

I sin andre kamp, og første fra start, viste Erik Huseklepp at han kan bli verdifull for Birmingham, som lukter på opprykkskampen i Championship.

Bergenserens første mål i klubben var ikke av de lekreste han har scoret. Mannen som er kjent for å varte opp med mål av den frekke sorten, fikk pirket ballen i mål etter kluss i feltet.

– Det var bare en ball som kom ut i feltet, så det ble enkelt. Ikke blant mine fineste, men mål er mål, sier Huseklepp som var fornøyd med scoring og plass i førsteelleveren, men ikke med resultatet.

Marlon King økte nemlig til 2-0 13 minutter etter hvilen. Men det kickstartet også sluttspurten for Derby som scoret to kjappe på rappen, før Huseklepp ble byttet ut fem minutter senere. Dermed endte det 2-2 mot laget som ligger ti plasser bak Birmingham på tabellen.

– Jeg var ikke tom da jeg ble byttet ut, men jeg regner med det var av taktiske årsaker, sier Huseklepp, som irriterer seg over poengdelingen.

– Kjedelig at vi ikke vant i dag.

Forfølges av økonomiske uhell
Etter at Huseklepp søkte lykken i utlandet, har han på et drøyt år spilt i tre forskjellige klubber. Men den ydmyke bergenseren forteller at han ikke lar seg frustrere over det.

– Jeg må bare fokusere på å spille fotball, jeg, sier Huseklepp videre.

Les også: Fansen om Huseklepp: – Vi forventer åtte-ni mål fra ham

Først havnet han i økonomisk kriserammede Bari i Serie A, og måtte gå måneder uten lønn. Deretter gikk turen videre til Portsmouth, og han kunne trille ball uforstyrret igjen.

Karma-trøbbel?
Det varte imidlertid ikke lenge. Like etter ble det klart at også Pompey vasset i økonomiske problemer, og lønnsutbetalingene ble stoppet i klubben. Til slutt ble klubben tvunget til å låne ut stjerneangriperen til den konkurrerende klubben, Birmingham.

Les også: Se YouTube-videoen som førte til Real Madrid-kontrakt for «Pety» (13)

Fredag ble det klart at også hans nye klubb sliter økonomisk.

– Det vet jeg ingenting om, sier Huseklepp.

Men nå skal Birmingham ha blitt ilagt kjøpeforbud for ikke å ha levert inn regnskapene i tide. Inntil videre får ikke Birmingham kjøpe nye spillere.

Heldigvis har de en nordmann med målteft på lån inntil videre...