Adam Johnson, Mario Balotelli, Samir Nasri, Edin Dzeko (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Adam Johnson, Mario Balotelli, Samir Nasri, Edin Dzeko (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Fantastisk hælspark fra Johnson da City seiret

Mario Balotelli scoret igjen og City ble historiske da Bolton fikk unngjelde på Etihad Stadium.

Manchester City - Bolton 2-0:

For andre helg på rad møtte Manchester City et bunnlag på eget gress, og nok en gang benyttet de muligheten til å legge press på byrival Manchester United.

Gretar Rafn Steinssons selvmål i første omgang sørget for pauseledelse for Roberto Mancinis mannskap, før artisteri fra Adam Johnson gav Mario Balotelli muligheten til å fastsette sluttresultatet til 2-0.

Med denne seieren satte også City ny rekord i Premier League-sammenheng. Ingen lag har tidligere spilt 14 ligakamper på hjemmebane fra starten av sesongen uten å avgi poeng.

Adam Johnson mot Bolton (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)
Adam Johnson mot Bolton (Foto: Ed Garvey/Pa Photos)

Sjekk sammendrag i videovinduet øverst!

Utrolige sjanser for City
Allerede etter to minutter kom hjemmelaget til en trippelsjanse. Yaya Touré spilte gjennom Mario Balotelli, som skjøt i stolpen,. På returen skulle bare Samir Nasri bredside ballen i det tomme målet, men franskmannen traff i stedet akkurat der hvor Bolton-keeper Ádám Bogdán var plassert. En ny retur oppstod, men da klarte ikke Nasri å stokke beina, og sjansen rant ut i sanden.

Bare to minutter seenere fokk Balotelli muligheten igjen. Adam Johnson gikk til linjen og forerte italieneren nok en ball. Citys stjernespiss fikk ballen litt bak seg, og måtte stoppe opp litt i løpet sitt, men fikk likevel avsluttet relativt upresset. Utrolig nok snek ballen likevel seg til side for mål, i åpningsminutter der marginene jobbet mot hjemmelaget.

Etter drøye ti minutter fikk Bolton sin første sjanse, da Rio Miyaichi skjærte inn fra venstre og fikk avsluttet. Men heldigvis for hjemmefansen traff japaneren kun rett på Joe Hart.

Minuttet senere var Balotelli på ferde igjen for de lyseblå, men etter å først ha lurt offsidefellen fullstendig mislyktes italieneren i mottaket. Takket være fart og kraft kom han likevel til skudd, men denne gangen endte ballen langt over fra Citys nummer 45.

Etter nitten minutter ble hjemmelaget tvunget til å gjøre sitt første bytte for kvelden, da Pablo Zabaleta måtte forlate Etihad Stadium. Kolo Touré erstattet argentineren på høyre back.

Selvmål sendte City i ledelsen
Halvveis i omgangen tok hjemmelaget ledelsen, og denne gangen var marginene på hjemmelagets side. Gael Clichys ladet kanonen og forsøkte seg fra distanse. Skuddet var hardt, og etter en liten berøring fra hårtustene til Gretar Steinsson ble Bogdán fullstendig satt ut av spill. Selv om forsøket fra Clichy var hardt vil nok Boltons islandske forsvarer få kreditert den scoringen, ettersom avslutningen neppe hadde gått i mål.

Gael Clichy og Joleon Lescott (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Gael Clichy og Joleon Lescott (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Sju minutter før pause var Bolton og Miyaichi på ferde igjen. Den fotrappe japaneren kjørte karusell med Kolo Touré, og prøvde å bøye ballen i lengste hjørne. City-keeper Joe Hart var nok en gang på pletten, og fikk hindret utligning med en eminent redning.

Minuttet før pause fikk City og innbytter Kolo Touré en mulighet til å doble ledelsen, men da forsvarsspilleren skulle avslutte ble det for svakt. Like etterpå kom også Mario Balotelli til nok en avslutning, men en strålende beinparade fra Ádám Bogdán var nok til å sørge for at Bolton gikk til pause med kun 0-1 i sekken.

Nye sjanser med en gang etter pause
Bolton så ikke ut til å ha lært av startvanskene i 1. omgang. Bare minuttet ut i den andre gav de nok en gang Mario Balotelli fritt spillerom, men italienerens avslutning alene med Bogdán var heller ikke denne gangen god nok. Den ungarske keeperens redning var derimot meget god, og holdt Bolton inne i kampen.

Etter en time forsøkte Kolo Touré seg igjen, og denne gangen var skuddet fra distanse godt. Uheldigvis for hjemmesupporterne snek det seg like utenfor stolpen til Bolton-keeper Bogdán.

Komisk tverrliggertreff etter 65 minutter
Fem minutter senere kunne City fått hjelp av sitt andre selvmål for dagen, og denne gang var situasjonen av det spektakulære slaget. Da Edin Dzeko skulle til å skyte fra distanse stakk nemlig Boltons Darren Pratley inn en fot for å takle.

Taklingen ble i stedet til en meget farlig lobb som satte keeper Bogdán fullstendig ut av spill, men heldigvis for Pratley og Bolton stod tverrliggeren i veien for hjemmelaget.

Fantastisk forarbeid av Johnson gav 2-0
Halvveis i omgangen doblet City likevel ledelsen. Adam Johnson kranglet seg gjennom på Citys høyreside og hælsparket til Mario Balotelli, som hadde en enkel jobb med å sette 2-0 i det tomme buret. Hælsparket fra Johnson var av ypperste klasse, og viste at City har enormt mange strenger å spille på denne sesongen.

Les også: Vil hente John Guidetti tilbake til City

Dette ble også kampens siste scoring, og de resterende tjue minuttene kontrollerte bare de lyseblå inn seieren.

City tok med det sin fjortende strake hjemmeseier siden seriestart, og tar vi med de fire siste kampene i fjorårssesongen er Roberto Mancinis lag oppe i atten strake. Dette er tangering av Premier League-rekorden til Manchester United.

For Bolton og Owen Coyle fortsetter motgangen. Dette var deres fjerde bortekamp på rad uten både scoring og poeng.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk