Mahindra & Mahindra er store på røffere kjøretøyer   og lager naturligvis også pickuper. I fjor kjøpte de  koreanske SsangYong.
Mahindra & Mahindra er store på røffere kjøretøyer og lager naturligvis også pickuper. I fjor kjøpte de koreanske SsangYong.

De har lagt inn bud på Saab

Kanskje blir Saab indisk?

Saabs konkursforvaltere er inne i sluttspurten for å finne ny eier til selskapet. Fristen for å legge inn bud har gått ut – nå gjenstår det å finne den beste løsningen for kreditorene.

Kinesiske Youngman skal ha lagt inn et bud på rundt to milliarder kroner og nå skriver svenske Dagens Industri at også indiske Mahindra & Mahindra har lagt et konkret bud på bordet.

Del med Facebook-vennene dine

Brukt mye tid

Inderne har vært koblet til Saab over lengre tid og skal ha brukt mye tid på å gjennomgå konkursboet. Mahindra & Mahindra skal ha engasjert konsulentselskapet KPMG til å bistå i denne jobben.

Det er ikke kjent hvor mye penger det her er snakk om, men Mahindra & Mahindra skal være innforstått med at det sannsynligvis ikke er mulig å få til noen avtale med GM om bruk av deres teknikk videre i Saabs biler. Derfor omfatter ikke budet deres produksjon av Saabs to nyeste modeller, 9–6 og 9-4X.

Alt om Saab på Broom – her får du full oversikt:

Redde arbeidsplasser?

Mahindra & Mahindra er store på produksjon av blant annet traktorer og røffe firehjulstrekkere. I fjor tok de også over kontrollen av koreanske SsangYong. Inderne har store ambisjoner og rent produktmessig vil et personbilmerke som Saab passe svært godt inn i deres portefølje.

Det er ikke kjent hva slags planer de eventuelt har for fabrikken i Trollhättan og om Saab på indiske hender vil føre til at noen av arbeidsplassene i Sverige blir reddet.

LES OGSÅ: De gikk sammen og reddet Saab-museet

Øke budet?

Kinesiske Youngman intensiverer på sin side forsøket på å ta over Saab. En større delegasjon fra Youngman er akkurat nå i Sverige, blant annet med en representant for Bank of China. Dette blir sett på som et bevis på at finansieringen er i orden.

Det blir også spekulert i at de er forberedt på å høyne sitt bud for å få tilslaget på Saab. Og Youngman ønsker en rask avgjørelse.

– De vil helst ikke reise hjem igjen uten å ha fått klarsignal på at de får kjøpe, sier en kilde med innsyn i saken til Dagens Industri

LES OGSÅ: Dette kan være et skikkelig bruktbilkupp nå