Hulk
Hulk

Hulks stjernetreff ble målt til 108 km/t i vanvittig Porto-seier

Rødt kort, praktmål, offsidemål og mengder med dramatikk - dette var hatoppgjøret som hadde alt.

Benfica - Porto 2-3

Dette var kampen ingen av lagene hadde råd til å tape. Ikke bare fordi tre poeng stod på spill, men også fordi bøttevis av ære og prestisje lå i potten.

Før oppgjøret var det dødt løp mellom Benfica og Porto på toppen av Liga Zon Sagres. Erkerivalene har har fulgt hverandre til døren de siste årene i den portugisiske serien og seneste i fjor ble ligagullet Portos etter 2-1-seier på nettopp Estádio da Luz.

Les også: I dag ble Mats Møller Dæhli (17) Manchester United-proff

Porto har hatt overtaket i de siste møtene, og det tok ikke lang tid før Hulk satte en støkk i hjemmefansen i fredagens oppgjør.

Hulk med perlemål
Brasilianeren, som er kjent for sine presise «hestspark», fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren og limte ballen i nærmeste vinkel. Skuddet ble målt til 108 km/h - kanskje ikke så rart at Benfica-keeper Artur Moraes måtte kapitulere.

Se Hulks praktmål og høydepunkter fra den elleville kampen i videovinduet øverst på siden!

I sedvanlig derby-stil steg temperaturen tidlig i kampen. Benfica holdt koken på eget gress, men i løpet av få minutter pådro hele tre Porto-spillere seg gult kort. Rolando, Álvaro Pereira og Djalma måtte ned i dommerens bok.

Cardozo-dobbel
Men der Porto har Hulk, har Benfica Óscar Cardozo.

Javi García fyrte til fra langt hold, men ballen spratt i en lagkamerat inne i Portos sekstenmeter. Da var det godt at Cardozo var med på notene - spissen var årvåken og banket ballen i mål til utligning.

Les også: Her blåser keeperens utspill rett i eget mål

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1, men det var mer i vente fra nevnte Cardozo.

For bare tre minutter etter hvilen slo Pablo Aimar et strøken frispark inn i boksen der Cardozo hadde revet seg fri fra sin oppasser. Nådeløst satte han hodet til og sendte et fullsatt Estádio da Luz til himmels.

Stjerneskudd med stjernetreff
Tv2.no skrev tidligere denne uken om Portos James Rodriguez som er jaktet av flere storklubber, deriblant Manchester United. Colombianeren, som har fått navnet «den sør-amerikanske Cristiano Ronaldo», entret fredag banen etter 59 minutter.

Les også: Her scorer David Silva etter 1, 2, 3... 43 (!) Spania-trekk

Flere store Premier League-klubber skal ha vært til stede på tribunen for å overvære kampen, og de likte nok det de fikk se av Rodriguez bare minutter etter at han ble byttet inn.

Porto kontret og Rodriguez førte ballen over hele banen før han spilte en liten veggpasning med Fernando. 20-åringen fikk kontroll på ballen før han hamret den i mål med dødelig presisjon.

Kollaps i sluttminuttene
Stemningen hadde på ingen måte roet seg i heksegryta i Lisboa, og kvarteret før full tid måtte Emerson slentre i garderoben for en tidlig dusj.

Backen klarte ikke å holde følge med Hulk og måtte ty til en takling, noe som førte til gult kort nummer to og marsjordre.

Les også: Se Messi rundspille Sveits

Da grep Porto for alvor sjansen. Etter spillmessig overtak fikk gjestene frispark et stykke utenfor sekstenmeteren.

Inne i feltet ventet høyreback Maicon med sin pannebrask. Tv-bildene viser tydelig at brasilianeren stod i offside, men dommeren annulerte ikke scoringen da Maicon stanget ballen kontant i nettet.

Dermed kunne Porto juble for 3-2-seier i det som var en høydramatisk, sjansepreget og meget underholdende kamp i toppen av Liga Zon Sagres. Avstanden er nå tre poeng ned til Benfica for Vitor Pereiras menn.