Lukas Podolski og Ståle Solbakken (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Lukas Podolski og Ståle Solbakken (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Solbakken utsetter Podolski-bekymring

Ståle Solbakken bryr seg lite om at Kölns store stjerne Lukas Podolski ser ut til å forsvinne i sommer. Treneren mener den nedrykkstruete Bundesliga-klubben har mer enn nok å tenke på denne sesongen.

TV 2 Sporten (Köln/Bergen): Lukas Podolski har vært en nøkkelspiller for Ståle Solbakkens Köln denne sesongen. Han har scoret halvparten av klubbens 30 Bundesliga-mål. Spekulasjonene om at stjerneangriperen selges etter sesongslutt nådde nye høyder denne uka, uten at trener Ståle Solbakken lar seg affisere.

– Det tror jeg ikke påvirker noen ting, fordi det er veldig mye rundt han hele tida uansett. Han er veldig rolig selv og mentalt sterk, så hvis han tåler det, må de andre tåle det, sier Ståle Solbakken til TV 2 Sporten.

– Hvis vi går ut fra at dette er riktig (at han selges til Arsenal, journ.anm.), hva betyr dette for laget?

– Det har jeg ikke tenkt et sekund på, fordi han spiller her ut sesongen, og vi har mer enn nok med det, sier Solbakken og smiler.

LES OGSÅ: Stakk av med bilen til Ståle Solbakkens kone

Smørblid Wenger
Denne uka meldte tyske «Bild» at Kölns store stjerne er enig med Arsenal om de personlige betingelsene, og alt ligger til rette for en overgang i sommer.

– Det får deres kolleger i Tyskland ta ansvaret for. De får sjekke kildene sine, vanligvis må det være kilder i Sky (engelsk tv-kanal), sa Arsenal-manager Arsène Wenger med en glis da han ble spurt om Podolski på fredagens pressekonferanse.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Stengte treningen
Tyske journalister møtte stengte porter på stadion i Köln fredag. Solbakken ønsker mest mulig ro før søndagens bortemøte med Hoffenheim, og trente bak lukkete dører. Etter seks tap på de sju siste Bundesliga-kampene kjenner laget gufset fra bunnstriden.

– Vi har spilt med sju forskjellige kombinasjoner i midtforsvaret. Vi har brukt fem venstrebacker og fem høyrebacker, det er langt fra normalt. Etter mitt skjønn er det hovedårsaken til at vi har hatt veldige svingninger, forklarer Solbakken.