Kristian Hammer (Foto: Olsen, Geir/Scanpix)
Kristian Hammer (Foto: Olsen, Geir/Scanpix)

Hoppingen i Lahti blåste bort: – Håpløs avlysning

Landslagstrener Kristian Hammer likte dårlig at det ikke ble noe verdenscuprenn i kombinert i det hele tatt i Lahti fredag.

I utgangspunktet var det satt opp en lagsprint fredag.

Riktignok var det helt klart for mye vind til at det kunne gjennomføres en hoppdel til lagsprinten, men Hammer mente at man fint kunne ha arrangert et individuelt renn i stedet basert på resultatene fra torsdagens «provisional round».

– Det ble litt krangling mellom nasjonene i etterkant på hva vi skulle gjøre. Vi så torsdag at det kunne bli vanskelige forhold i bakken, og alle våre løpere var forberedt på at det kunne bli et individuelt renn i stedet. Alle våre var klare uansett hva som kunne skje.

– Problemet var at Det internasjonale skiforbundet (FIS) ikke hadde informert om at dette kunne bli en slik løsning, slik at mange nasjoner ikke var klar. De sa at flere av deres løpere var ute og trente, og deres støtteapparat var heller ikke klar for et slikt renn. Etter min mening er dette helt håpløst. Dette kunne ha vært løst på en helt annen måte. Helt klart kjedelig. FIS hadde spart seg for mye trøbbel om de hadde informert om denne løsningen torsdag, sa landslagstrener Kristian Hammer til NTB.

Les også: Derfor våget ikke den tyske kombinertutøveren hoppe

Det betyr at det kun blir gjennomført én konkurranse i Lahti. Det blir ingen lagsprint i det hele tatt.

Kvalifiseringen til rennet for spesialhopperne ble også avlyst. (©NTB)