VIP-tribune kollapset under konsert i Stockholm

30-talls personer raste i gulvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 20 personer skal ha kommet til skade da en tribunerigg kollapset midt under en konsert i Stockholm fredag kveld. For en jente skal tilstanden være alvorlig.

Den kjente DJen Tim Bergling snurret plater da gulvet på VIP-tribunen i konsert- og sportsarenaen Globen plutselig sviktet, skriver Expressen. Til sammen 30 personer falt.

– En del er sjokkerte, men situasjonen er under kontroll, sier Stefan Nordenmark i Stockholm-politiet.

En av dem som falt ned gjennom gulvet, Mathilda Westberg, hadde på forhånd fryktet at gulvet ikke ville tåle belastningen.

– Jeg tenkte at dette kom til å rase. Og når alle begynte å danse så kjente jeg hvordan gulvet bare forsvant under meg, sier 16-åringen til Dagens Nyheter.

– Mange flere ramlet rundt meg og det var blod overalt. En del var bevisstløse, forteller hun videre.

Molly Tottenhammar stod like ved seksjonen som raste sammen bare fem minutter etter at artisten gikk på scenen.

– Helt plutselig så bare raste gulvet, sikkert ti kvadratmeter. Folk trillet ned og alle begynte å skrike. Sikkerhetsvakter sprang rundt og de begynte evakuere, sier hun.

– Jeg snakket med en vakt som sa at to stykker virkelig hadde skadet seg, men han visste ikke hvor alvorlig det var, sier hun videre.

«Plattform i Globen kollapsade nyss. Äldste sonen välbehållen trots fall på flera meter. Måtte det gälla alla andra också», skriver Stefan Jämtbäck på Twitter.

Konstruksjonen som sviktet skal ha vært høyst provisorisk. Øyenvitner har overfor Aftonbladet beskrevet det som sponplater lagt oppå et stillas.

Aldersgrensen på konserten var 13 år, så svært mange av de som var til stede var naturligvis ganske unge.