REDDET GUTTEN: Det stod om livet da den avmagrede treåringen ble brakt hit til Nevill Hall Hospital i Abergavenny. (Foto: Jennifer Luther Thomas)
REDDET GUTTEN: Det stod om livet da den avmagrede treåringen ble brakt hit til Nevill Hall Hospital i Abergavenny. (Foto: Jennifer Luther Thomas)

Torturert gutt (3) spiste sitt eget hår

Ble holdt innelåst i cellelignende rom og nektet mat av foreldrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storbritannia rystes av de grufulle detaljene i en barnemishandlingssak som fredag kom for retten i Wales: En tre år gammel gutt ble nemlig holdt innelåst i et bittelite, cellelignende rom uten hverken belysning eller oppvarming.

Foreldrene, Lisa Brooks (25) og stefar Tomas Lewis (22), nektet også gutten mat. Han skal etterhvert ha blitt så sulten at han rev ut sitt eget hår og spiste dette.

Sosialarbeidere fikk nyss om saken etter et anonymt tips. Da saken gikk for retten fredag fikk dommeren høre at gutten bare var timer fra å dø av sult og dehydrering da han ble reddet ut og brakt til sykehuset Nevill Hall i Abergavenny, skriver Daily Mail.

– Han spiste som om han aldri hadde fått mat ut. Han hadde revet og spist håret sitt. Han var ekstremt sulten og dehydrert, sa legen Paul Davies, som behandlet treåringen.

LES OGSÅ: 23-åring ønsket intenst å drepe barnehagebarn

Dekket i avføring

Politibetjenten som tok seg inn i huset var så sjokket over det han oppdaget at han brast i gråt da han inntok vitneboksen.

– Det var ikke lys i rommet, radiatoren var skrudd av, og ute snødde det. Det eneste som var i rommet var en potte, en matskål og en gaffel. Barnet og vegget var dekket i avføring, fortalte konstabel James Periam.

– Når jeg løftet ham opp så klamret han seg til skulderen. Øynene hans rullet bak, og han pustet svært svakt. Han var iskald og nærmest livløs.

Moren og stefaren ble dømt til henholdsvis tre og tre og et halvt år fengsel.

– Sadistisk

Gutten har siden blitt omplassert i et fosterhjem, og viser i dag heldigvis ingen tegn til psykologiske traumer etter mishandlingen.

– Alle barn har rett til å en trygg og lykkelig oppvekst. Å frarøve dem dette er alvorlig, og det er nøyaktig hva dere har gjort med den sadistiske oppførselen deres, sa dommer John Curran til de to foreldrene.

Paret kunne i utgangspunktet ikke navngis på grunn av en rettskjennelse. En dommer i Cardiff Crown Court mente det var for ille at dette paret skulle beskyttes på denne måten, og opphevet derfor restriksjonene.