ny2-lysbakken-epost-F - Nye dokumenter fra Lysbakken over helgen

Stortingets kontrollkomité får mandag brev fra SV-statsråd Audun Lysbakken etter at han har gått gjennom alt materiale som gjelder den såkalte selvforsvarssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har ved hjelp av ekstern bistand kartlagt all kommunikasjon i forbindelse med at en tidligere undergruppe av Sosialistisk Ungdom fikk 154.000 kroner til å arrangere selvforsvarskurs. Tildelingen ble gjort uten utlysning og uten en åpen prosess. Etter det NTB forstår er det ikke funnet noe som kaster ytterligere lys over saken.

Departementet hadde opprinnelig tenkt å sende over materialet fredag, men trenger helgen for å være sikker på at absolutt alt blir tatt med.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité åpnet tidligere i uken sak mot SV-statsråden. Han må dermed møte til en åpen høring senere i måneden, trolig etter det ekstraordinære landsmøtet som skal velge ham til SV-leder om en drøy uke.

Lysbakken la tirsdag fram en samlet oversikt over tilskuddsordningene som Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet administrerte i 2011. En mer tidkrevende og omfattende gjennomgang av alle enkelttilskudd er ventet senere. (©NTB)