Wayne Rooney (Foto: Peter Klaunzer/Ap)
Wayne Rooney (Foto: Peter Klaunzer/Ap)

– United er en blek kopi av seg selv

Alex Ferguson blir kritisert for å lede en grå Manchester United-utgave.

Se Tottenham - Manchester United direkte på TV 2 PL HD 1 eller i vårt kampsenter kl. 17.10.

London (TV 2 Sporten): Manchester United er regjerende ligamester og ligger bare to poeng bak byrival Manchester City, men rødtrøyene opplever å bli kritisert fra mange hold. Den pinlige exiten fra Mesterligaen styrket argumentene om at Alex Ferguson rår over et svakere mannskap enn tidligere – selv om skotten selv forstår lite av skepsisen blant eksperter, supportere og andre.

– En del av kritikken United får kan forsvares. Laget er godt og effektivt i de fleste posisjoner, men de mangler spruten og elegansen fra tidligere Ferguson-lag, sier Rory Smith i avisen The Times til tv2.no.

– Blek kopi
For Smith er det åpenbart at Manchester United var betraktelig sterkere for bare noen sesonger siden. Da klubben innkasserte Premier League-tittelen for tredje gang på rad i 2009, var også klassespillere som Cristiano Ronaldo og Carlos Tévez i stallen. Journalisten er usikker på hvorfor de ikke har punget ut for erstattere.

– Det er vanskelig å vite hvem man skal gi skylden for det. Det kan være Ferguson som overser svakhetene, eller så kan det skyldes Glazer-familien, som ikke gir ham pengene han trenger. Jeg synes at United kanskje danner et bilde for resten av ligaen: det er lag som er en blek kopi av det de en gang var.

Les også: Chris Smalling til sykehus etter stjernesmell

Det er spesielt Manchester Uniteds midtbane som ofte blir kritisert for ikke å være av samme kaliber som konkurrentene. Ryan Giggs og Paul Scholes, som er henholdsvis 38 og 37 år, reddet serietoeren i bortemøtet mot Norwich forrige helg. Rory Smith tror ikke det er et sunnhetstegn i det lange løp.

– Giggs og Scholes er utrolige, og måten de har behersket nivået langt inn i 30-årene er inspirerende. Samtidig er de to beviset på Uniteds svakheter. Verken Giggs eller Scholes er på samme nivå som de en gang var, men likevel er de hjørnesteinene i laget. Man føler at det bare vil bli vanskeligere å fylle tomrommet etter dem når de legger opp for godt.

Sir Alex Ferguson (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Sir Alex Ferguson (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Svakere midtbane
The Times-skribenten mener at alle de andre toppklubbene kan skilte med bedre midtbanemenn. Det gjelder også Tottenham, som tar imot Manchester United på White Hart Lane på søndag.

– Uniteds midtbane er ikke i nærheten av å være så god som den var tidligere, og den er definitivt ikke så sterk som Citys, Tottenhams og selv Chelsea og Arsenals. City har styrken til Yaya Toure, råskapen til Nigel De Jong, energien til James Milner og kreativiteten til Samir Nasri og David Silva. Spurs har den samme miksen med Parker, Sandro, Modric og tempoet til Bale og Lennon på kantene. United matcher ikke dem – selv om Antonio Valencia har hjulpet bra til, sier Smith.

Les også:Rooney tilbake mot Tottenham

Tom Cleverley startet sesongen forrykende, men har vært ute i flere måneder med skader. Mange tror han kan få midtbaneproblemet til å forsvinne på både kort og lang sikt.

– Cleverleys betydning – på dette tidspunktet – er betydelig overdrevet. Han har blitt det store håpet det til United, men han har bare spilt noen få kamper. Det grunner selvsagt i gode prestasjoner, men det handler mest av alt om hvor desperate United har blitt, mener Smith, som rangerer Manchester City høyere enn byrivalen fra Old Trafford.

– Kan de vinne ligaen? Ja, men det avhenger av City. Jeg føler at United egentlig har alt å vinne. Når det er sagt, så puster de City i nakken til tross for svakheter. Det er en ganske stor prestasjon, og det er helt klart for tidlig å avskrive dem, avslutter Smith.

Les også:Se rykende ferskt FC Football: Englands yngste «Sir» returnerer

Wayne Rooney (Foto: VALERIANO DI DOMENICO/Afp)
Wayne Rooney (Foto: VALERIANO DI DOMENICO/Afp)