Torgeir Børven
Torgeir Børven

Torgeir Børven takket nei til Aalesund

Odd sliter økonomisk, men spisstalentet takket nei til overgang og vil bli værende i Odd.

TV 2 Sporten vet at Odd Grenland og Aalesund skal ha vært enige om en overgangssum på 4,5 til 5 millioner kroner for spissen Torgeir Børven (20).

– Takket høflig nei
Nå bekrefter hovedpersonen selv at han har takket nei til en overgang etter et møte med klubben i dag.

– Vi diskuterte litt fram og tilbake, men for meg var det ikke aktuelt å gå til Aalesund. Jeg takket høflig nei fordi jeg føler at det er best for meg å bli i Odd. Sportslig sett er ikke Aalesund noe bedre, sier Børven til tv2.no.

Les: Odd krever 10 millioner kroner for å selge Torgeir Børven

Han innrømmer at det har vært en hektisk dag.

– Det har vært mange telefonsamtaler i dag, men far min har tatt seg av det meste.

Prøvde å overbevise Børven
TV 2 Sporten vet også at Odd-trener Dag Eilev Fagermo og Aafk-trener Kjetil Rekdal skal ha forsøkt å overbevise Børven med følgende argumenter for å få på plass en overgang:

  • Aalesund har en klar filosofi og en spillestil som passer Børven, og er klubben der han har best muligheter til å fortsette utviklingen
  • Bak seg vil han ha Nordens beste midtbanespiller i Michael Barrantes, som vil fore Børven med pasninger som gir ham en perfekt mulighet til å bli Tippeligaens toppscorer.
  • Aalesund skal spille europacup for tredje år på rad
  • Garantert førstevalg i Aalesund – i motsetning til klubber som Brann og Rosenborg der han vil fungere som en god backup til Kim Ojo og Rade Prica
  • Han kommer til en klubb med jevngamle spillere
  • En del av pakken er at Børvens gode kompis og tidligere AaFK-keeper, Andreas Lie, vil hentes tilbake til tangotrøyene neste sesong

Vil fortsette i Odd
For situasjonen for Odd er alt annet enn positiv for tiden. Klubben sliter kraftig økonomisk og et eventuelt salg av Børven ville gitt sårt tiltrengte midler i klubbkassa.

Les også: Fellah må spille med VIFs rekruttlag: – Selvfølgelig er jeg frustrert

Øystese-gutten trives i Skien og har helst lyst til å bli værende som en av Fagermos disipler.

– Slik det ser ut nå så er jeg Odd-spiller når sesongen starter, sier Børven, som ikke tenker for mye på eventuell interesse fra andre klubber, sier Børven.

– Jeg har ikke hørt om noen andre klubber som er interesserte, men kommer det tilbud så må jeg selvsagt vurderer det. Men jeg tenker ikke noe særlig på det før det kommer noe konkret.

Ser fram mot seriestart
Etter å ha spilt 30 minutter i fredagens treningskamp mot Notodden reiste Børven direkte på tur Haugesund sammen med lagkompisene Jone Samuelsen og Simen Brenne. 20-åringen syns det skal bli godt å komme seg litt bort fra oppstyret rundt egen framtid.

– Det er godt at det er seriestart snart slik at jeg kan legge dette bak meg og fokusere på fotballen, sier Børven.

Les også: Vaagan Moen fikk legendedrakten

For selv om Odds trøblete økonomi kan skape problemer har Børven tro på at laget kan følge opp fjorårets solide femteplass i Tippeligaen.

– Jeg har trua på Odd i år. Dersom vi klarer å beholde spillere så kan vi kjempe helt i toppen. Stemningen innad i laget er også bra, selv om det naturligvis blir litt diskusjon i spillergruppa når situasjonen er som den er, sier Børven.

Torgeir Børven har scoret tolv mål på 28 Tippeliga-kamper for Odd i løpet av de to siste sesongene.