Shampo Stephenson
Shampo Stephenson

Vålerenga uten poengkongen i marerittkvartfinalen: – Straffen er ubegripelig

Shay Stephenson må stå over første kvartfinale mot Storhamar, Shampo raser mot straffen.

Vålerenga sviktet da det gjaldt som mest i skjebnekampen mot Lillehammer i Get-ligaen torsdag.

Lillehammer vant 2-1 på en godt besøkt Jordal Amfi etter en scoring 19 sekunder før slutt. Dermed mistet VIF andreplassen i grunnspillet, og må ut mot erkerival Storhamar i kvartfinalen. Sluttspillet starter søndag, når Vålerenga inviterer til oppgjør på Jordal Amfi.

Tapt åtte av ti mot defensivt Storhamar
Det var den siste motstanderen trener Espen «Shampo» Knutsen ønsket seg etter at de har tapt åtte av de ti siste mot de gulblå fra Hamar.

– Vi ville absolutt unngå dem, derfor er tapet ekstra skuffende, sier Knutsen til tv2.no

– Hvordan skal dere snu den dårlige trenden?

– Det er et godt spørsmål. Vi må være tålmodige og unngå dumme feil. Storhamar er et veldig defensivt lag som bare venter på at vi gjør feil.

Storhamar-trener Michael Smithurst er langt på vei enig i at de til tider har spilt defensivt mot Vålerenga.

– Vi har hatt mange skader når vi har møtt Vålerenga, og da må vi spille på det vi har. Vi har vært defensivt solide i de tidligere kampene, og det er viktig mot Vålerenga som har mange gode offensive spillere, sier Smithurst.

Han lover imidlertid at de skal angripe i kvartfinalen lørdag.

– Vi må bygge videre på det vi er gode på, og så skal vi jo være gode i angrep. Det tilhører moderne ishockey, og skal man vinne kamper må man jo score mål.

Les også: Blodig dramatikk da VIF tapte sølvet
Les også: Oilers valgte Rosenborg i kvartfinalen

Vålerenga mister sin kanskje beste offensive spiller etter at han fikk matchstraff da ischockeykøllen til Shay Stephenson traff Lillehammer-spiller Alexander Reichenberg i ansiktet.

– Det er det verste som kunne ha skjedd oss, offensivt er han den som skaper klart mest for oss, sier Shampo om poengkongen om Stephenson som står med 70 målpoeng i årets Get-liga. Bare Oilers-spiller Ryan MacMurphy er bedre.

Uenig i kampstraffen
Reichenberg brakk nesen i hendelsen og mente Stephenson gjorde det med vilje.

Vålerenga-treneren mener derimot at det var et hendelig uhell, og at en matchstraff er helt tåpelig.

– Det er helt ubegripelig at han kan få en kampstraff for noe slikt. Alle som var involvert og forstår hockey burde skjønt at det var et uhell. Ingen hockeyspiller vil sette laget sitt i den situasjonen på stillingen 1-1 med ett minutt igjen av en viktig hockeykamp.

Også TV 2s hockeyekspert Geir Hoff mente også etter hendelsen at det var et uhell.

– Hvis du ser på nedre delen av bladet på kølla, så treffer den skaftet og går rett opp i ansiktet på Reichenberg, sa Hoff under Ishockey-sendingen.

Se situasjonen her:

597994

Selve prestasjonen til Vålerenga var ifølge Shampo langt under pari for Vålerenga.

– Vi er gode i første periode og kunne ledet med flere mål. Så blir vi passive og engstelige. Det går ikke å ri på en 1-0 ledelse i 30 minutter i hockey, sier han til tv2.no

Dermed hjalp det ikke at 3700 benyttet tilbudet om gratis inngang på Jordal Amfi til skjebnekampen, men Shampo tror ikke det mange tilskuerne skapte ekstra press for spillerne hans.

– Det var en veldig fin ramme, og alt lå til rette for hockeyfest. Dessverre klarte vi ikke å levere hele kampen, men vi begynte jo bra, sier Espen Knutsen.