sos-rasisme-tjenfolket-F - Kommunister står bak Nye SOS Rasisme

Flere av frontpersonene i Nye SOS Rasisme har i likhet med gamle SOS Rasismes ledelse bakgrunn fra den kommunistiske gruppen Tjen Folket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blant de nye frontfigurene er talspersonene Jan Erik Skretteberg (31) og Kim Kopperud (18). Lanseringen av Nye SOS Rasisme skal framstå som et initiativ fra grasrota, men Dagbladet skriver at det skjer i samarbeid med ledelsen i SOS Rasisme og at det har vært kjent lenge.

De to stilte sammen med Hanne Høglind og Ahmad Rezai på pressekonferanse onsdag for å snakke om oppstarten av nye SOS Rasisme. De fire har bakgrunn fra fire lokallag i SOS Rasisme. Hittil har til sammen 32 lokallagsledere i SOS Rasisme gitt sin støtte til Nye SOS Rasisme i et opprop. Blant dem er styremedlem i Tjen Folkets ungdomsgruppe, Mehrnaz Bamdadsoofi (24). Ifølge Dagbladet er en stor andel av lokallagslederne sentrale i Tjen Folket eller gruppens ungdgomsgren, Revolusjonær kommunistisk ungdom (RKU).

Kopperud har ingen kommentar til hvilken rolle Tjen Folket skal spille i Nye SOS Rasisme. Men han regner med at mange av SOS Rasismes lokallag rundt omkring i landet vil støtte Nye SOS Rasisme. SOS Rasisme har hevdet å ha over 40.000 medlemmer.

Lanseringen av Nye SOS Rasisme kommer etter at SOS Rasisme er blitt utestengt fra en rekke støtteordninger. SOS Rasisme er under etterforskning for medlemsjuks. Kopperud sier målet er å få penger fra myndighetene til å kjempe mot rasisme og nazisme i Norge. Foreløpig er det ikke klart hvor mange medlemmer den nye organisasjonen har.

– Medlemstall er ikke klart enda, det er mye administrativt arbeid som må gjøres før vi er i stand til å søke om midler, sier Kopperud. (©NTB)