vær-februar - Mindre snø enn normalt flere steder i Norge

I store deler av Østlandet, samt i deler av Nordland, Troms og Finnmark, har det vært under halvparten så mye nedbør som normalt i februar. Dermed har det også vært mindre snø i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bortsett fra på den sørligste delen av Finnmarksvidda, var det vesentlig mindre snø enn det som er normalen i Finnmark, Troms og Nordland i februar, opplyser Meteorologisk institutt i en pressemelding.

I de høyere delene av Trøndelag og de vestlige fjellområdene i Sør-Norge har det vært noe mer snø enn normalen, mens på det meste av Østlandet og de indre delene av Telemark har det også vært langt mindre snø enn det som er normalt for denne årstiden.

Dette har sammenheng med nedbørsmengden for februar. Mens nedbøren var over normalen på Vestlandet, i Trøndelag, det meste av Nordland og i indre deler av Finnmark, var den under 50 prosent av det som er normalt i store deler av Østlandet. Også i deler av Nordland, Troms og Finnmark var nedbøren under 50 prosent av normalen. For Østlandet som helhet er dette den 35. tørreste februar siden 1961.

Høyeste maksimumstemperatur i februar ble målt på Landvik i Aust-Agder hvor gradestokken viste 16,9 den 28. februar. Dette er ny fylkesrekord. Også flere andre steder i landet ble det satt rekord for maksimumstemperatur i februar.

Norge som helhet var imidlertid ikke spesielt varmt. Årets februar var omtrent den 50. varmeste som er registrert. Månedstemperaturen var 1,2 grader over normalen. (©NTB) (©NTB)