Cecilie Leganger (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Cecilie Leganger (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Leganger sier nei til OL

Cecilie Leganger prioriterer spill for Larvik og avslutning av legestudiet.

I en pressemelding skriver Larvik håndball at håndballkeeperen har gitt landslagsledelsen beskjed om at hun takker nei til å spille for Norge under OL i London.

Beslutningen er tatt for å skape arbeidsro, både for landslaget og hennes egen del, heter det i pressemeldingen.

– Ballen har hele tiden ligget hos Cecilie. Hun har mye å gjøre og da var det nok fornuftig å konsentrere seg om klubbhåndball og studier, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til tv2.no.

– Mange, inkludert jeg, hadde ønsket å se henne i OL, men Norge har en god keeper i Lunde Haraldsen. Det går nok fint.

Les også: Heidi Løke kåret til verdens beste håndballspiller

Respekterer avgjørelsen
Landslagssjef Thorir Hergeirsson har respekt for Legangers avgjørelse.

– Det er godt gjennomtenkt, og litt ventet. Hun har nok hatt lyst, men kanskje ikke nok med tanke på resten av livet hennes, sier Hergeirsson.

– Klart vi gjerne hadde sett Leganger satse mot OL, da hadde vi hatt enda en målvakt i verdensklasse, fortsetter Hergeirsson.

Les også: Larvik seriemester etter Byåsen-glipp

Landslagssjefen er likevel sikker på at Norge er godt forspent på målvaktsplassen, og poengterer at det ikke er sikkert Leganger hadde kommet med i en OL-tropp i det hele tatt.

– Cecilie takker ikke nei til OL, hun sier hun ikke vil satse mot OL. Vi er veldig bekvem med målvaktssituasjonen. Vi har to keepere i verdensklasse i Katrine (Lunde Haraldsen red. anm) og Kari (Aalvik Grimsbø red. anm), sier islendingen.

Linn Jørum Sulland skulle gjerne hatt rutinerte Leganger med på landslaget, men hun tror at lagvenninnen tok det rette valget.

– Et hvert lag vil savne henne. Vi har et godt målvaktsteam, så det skal gå bra.

Ingen krise
TV 2s håndballekspert Bent Svele mener det ikke er en krise at Leganger ikke blir med for Norge, men at det også hadde vært en klar forsterkning om hun hadde blitt med.

– Hvis hun hadde vært med så hadde vi hatt verdens to beste keepere. Det er allerede tungt å slå Norge, men da hadde det virkelig vært vanskelig å slå håndballjentene, sier Svele til tv2.no.

Svele mener vi allerede har verdens beste landslagsmålvakt på banen i Katrine Lunde Haraldsen, som har bevist at hun klarer seg godt tilnærmet alene.

– Haraldsen har vel stort sett stått 95 % av mesterskapene de siste årene, og OL har et lettere kampprogram enn EM og VM, så hun klarer seg.

Grimsbø andremålvakt
– Hva om Haraldsen blir skadet, eller trenger avlastning?

– Kari Aalvik Grimsbø, som jeg formoder blir andrekeeper, er en god og solid keeper som har stått ålreite kamper. Hun er likevel et nivå under Leganger. Det er en grunn til at hun er annetvalg, sier Svele.

Cecilie Leganger skal ha hatt positiv og god kontakt med landslagsledelsen underveis i prosessen.

Hun har ikke spilt for Norge siden 2004, men landslagssjef Thorir Hergeirsson har ønsket seg keeperstjernen tilbake på laget til OL.