OPPGITT: Naboene Jan Øivind Ruud (t.v.) og Tommy Hammerstrøm la ut sin felleseide ATV til 80.000 kroner på fi nn.no i 15 tiden lørdag ettermiddag. Da de våknet dagen etter var firehjulingen stjålet.  Lisbeth Andresen  (Foto: Lisbeth Andresen, rb.no/ANB)
OPPGITT: Naboene Jan Øivind Ruud (t.v.) og Tommy Hammerstrøm la ut sin felleseide ATV til 80.000 kroner på fi nn.no i 15 tiden lørdag ettermiddag. Da de våknet dagen etter var firehjulingen stjålet. Lisbeth Andresen (Foto: Lisbeth Andresen, rb.no/ANB)

La ut ATV til salgs – dagen etter var den stjålet

– Tyvene visste helt klart hva de var ute etter, sier selger. Advarer mot å bruke adresse i salgsannonser.

Målrettet boret tyvene opp garasjelåsen og hentet ut firehjulingen som ble annonsert på finn.no få timer tidligere. Eierne advarer nå mot adresse i salgsannonser.

– Tyvene visste helt klart hva de var ute etter, og det er liten tvil om at de har brukt finn.no som et verktøy for å finne det. Skremmende, sier Jan-Øivind Ruud oppgitt til Romerikes Blad.

Boret opp låsen

Han og naboen Tommy Hammerstrøm viser fortvilet fram hvordan de mener innbruddstyvene gikk fram, da deres felles ATV, også kalt firehjuling, ble stjålet nylig.

– De boret opp låsen i døra og tok seg inn i garasjen. Så lirket de firehjulingen fram mellom bilene og verktøyet, før de åpnet porten manuelt og forsvant, forklarer Hammerstrøm.

Del med Facebook-vennene dine

Innbruddet og tyveriet ble oppdaget søndag morgen, da Tommy Hammerstrøm kom ned i garasjen under huset der han bor.

Skrev adressen

– Jeg så at porten sto delvis åpen, og oppdaget raskt at ATVen var borte. Det var ubehagelig, sier Hammerstrøm som sov i huset om natta da tyveriet skjedde.

De to naboene er overbevist om hvorfor nettopp deres firehjuling ble stjålet den natta.

Om ettermiddagen lørdag, rundt ti timer før innbruddet og tyveriet ble oppdaget, annonserte de firehjulingen til salgs for 80.000 kroner på finn.no. I annonsen sto Ruuds adresse.

På vei til Øst-Europa?

– De har nok sett annonsen og adressen, før de reiste ut hit om natta. Antakelig har de lyst inn i garasjen og sett hvor ATVen sto, før de brøt seg inn, sier han.

Tyvene tok ikke med seg noe annet av verdi fra garasjen.

– Det kan nesten virke som et bestillingstyveri. Vi frykter at firehjulingen er på vei til Øst-Europa, sier Ruud.

Begge understreker at de ikke mener finn.no kan lastes for det som har skjedd.

Advare andre

– Jeg har alltid tatt med adresse og telefonnummer i annonsene mine på nett, også denne gangen. På finn.no kommer det også automatisk opp et kart når man skriver inn adressen, så det skal jo ikke mye jobb til for de som vil stjele noe, påpeker Ruud.

– Kanskje burde det vært bedre informasjon når man annonserer om hvorvidt man bør opplyse om adresse. Og eventuelt en mulighet for å skru av karttjenesten, legger han til.

De to naboene vil nå advare andre som legger ut annonser på nettet med verdifulle gjenstander, mot å oppgi adressen sin.

– Vi har i alle fall tatt lærdom av dette. I verste fall en veldig dyr lærepenge, men det er helt klart at man må passe på hvor mye informasjon man tar med, sier de.

Hørt om tilfeller

Innbruddet og tyveriet ble politianmeldt umiddelbart etter at det ble oppdaget. Men politiet har ingen formening om hvem som står bak.

– Vi etterforsker saken, men har ikke kommet noe nærmere å finne ut hvem disse gjerningspersonene er, opplyser politioverbetjent Anders Mansaas ved Fet og Rælingen lensmannskontor til Romerikes Blad.

Han forteller at han har hørt om tilfeller der gjenstander er annonsert på nett, og eieren opplever tyveri kort tid etter.

– Dette er ikke noe vi ser i stort omfang, og det er ingen økende trend. Men jeg har hørt om det. Imidlertid er det vanskelig å fastslå at det er en sammenheng mellom annonseringen og tyveriet eller innbruddet, sier politioverbetjenten.

Ingen erstatning

Han viser til at kriminelle bruker mange ulike metoder.

– Vi vet at noen for eksempel følger med på biler som står parkert, og skaffer navn og adresse til eier. Sosiale medier og annonser brukes også, sier Mansaas.

Jan-Øivind Ruud og Tommy Hammerstrøm håper nå at ATVen deres blir funnet og at de får den tilbake.

– Siden den er uregistrert og vi ikke hadde en egen forsikring på den, får vi ingen erstatning. Derfor gir vi 10.000 kroner for tips som fører til oppklaring, sier de.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Finn-svindler fikk fengsel

Tør du oppgi adresse hvis du skal annonsere? Skriv i kommentarfeltet under: