Eggen
Eggen

Knut Torbjørn Eggen (51) bisatt i fullsatt kirke

Pårørende og venner tar farvel fra Rygge kirke. Nils Arne Eggen har holdt gripende tale for sønnen.

Se TV 2s sending utenfor kirken over

Fotballtreneren og tobarnsfaren Knut Torbjørn Eggen (51) er akkurat bisatt fra en fullsatt Rygge kirke. Pårørende, venner og kolleger fra hele landet, deriblant en rekke markante norske fotballnavn, ankom begravelsen.

Nyheten om Eggens bortgang ble mottatt med sorg 21. februar.

Les også: Eggen-kamerat Hoftun: – Et fantastisk fint menneske

Den folkekjære sønnen til Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen tok farvel ved sokneprest Tor Bjørn Andresen Osberg fra klokken 13. Marianne Antonsen og Tore Johansen var solister.

Fjørtoft
Fjørtoft

Mini møtte pappa Eggen
TV 2s Mini Jakobsen kjenner Eggen-familien godt og møtte pappa Nils Arne før begravelsen.

- Når du møter Nils, er det ikke forferdelig. Han kommer bare imot deg, selv om vi er lei oss, så kommer Nils og sier «Ja, men, dette her skal vi klare sammen, gutter. Livet går videre likevel», sier Mini.

Det er mindre enn et år siden den tidligere RBK-spilleren var i begravelsen også til kona til Eggen senior.

- Der var også denne ukuelige optimisten som du gjenkjente i Knut Torbjørn. Han har fått det av faren - entusiasmen, å finne noe positivt i alt som man kan ta med seg. Det så du da Nils Arne kom også. Det var tungt, men han hadde motet seg opp og sa «dette her kan vi klare», sier Mini.

kirke
kirke

Fotball-topper hastet hjem
Fredrikstad-spiss Tarik Elyounoussi og landslagssjef Egil Olsen er blant gjestene som begge har fløyet hjem tidligere fra gårsdagens landskamp i Belfast for å rekke å ta farvel med sin gode venn.

- Jeg har bare gode minner om Knut Torbjørn, sa landslagsspiller Tarik Elyounoussi til TV 2 på vei inn i kirken.

Der er også landslagsassistent og tidligere lagkamerat Ola By Rise gjort, sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagslege Thor Einar Andersen.

- Knut Torbjørn var en fantastisk trener, men jeg husker ham først og fremst som et fantastisk menneske. Det er det jeg tenker på når jeg tar farvel i dag, sier Raymond Kvisvik til TV 2.

- Han var fotballens kanskje snilleste og varmeste person. Samtidig øste han av kompetansen sin, og den var stor. Det er av respekt for kompetansen, kunnskapen og evnen til å formidle deg, at så mange er her, sier Nils Røine i Norsk Toppfotball.

Se intervju med Raymond Kvisvik utenfor Rygge kirke her:

597779

Sending på tv2.no
Vi vil bringe reaksjoner fra sentrale personer etter begravelsen - den siste seansen fra rundt kl. 14.30. Dette vil også sendes på nett.

Profilert til det siste
Knut Torbjørn Eggen ble 51 år gammel og var til det siste trener for det norske G19-landslaget og lærer på Wang toppidrettsgymnas. Han jobbet også som profilert fotballkommentator for Viasat.

bilete121212
bilete121212