MUNCH: Denne versjonen av Edvard Munchs
MUNCH: Denne versjonen av Edvard Munchs "Skrik" kommer neppe til å havne på det nye Munch museet i Oslo. Bildet skal selges på en auksjon i New York i mai. (Foto: Reuters/SCANPIX)

Ny Munch-utredning lagt ut på anbud

Onsdag ble utlysningen av ny Munch-utredning lagt ut på anbud, noen uker forsinket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I utlysningen blir det bedt om en utredning av Nasjonalgalleriet som vil gi et museum som er 3.400 kvadratmeter mindre enn de andre alternativene, skriver Aftenposten.

Droppet Bjørvika

Bakgrunnen for utlysningen er at oslopolitikerne før jul forkastet bygging av nytt Munch-museum i Bjørvika. De ønsket å utrede to nye alternativer: Nasjonalgalleriet/Tullinløkka og Tøyen.

Kulturbyråd Hallstein Bjercke ber om utredning av to alternativer tilknyttet Nasjonalgalleriet, og tre alternativer på Tøyen.

Les også: «Skrik» selges på auksjon i New York

Flere alternativer

Nasjonalgalleriet skal utredes med tanke på bruk av eksisterende bygg i kombinasjon med et bygg på Tullinløkka eller i Kristian August-kvartalet. Funksjonsarealet er spesifisert til 8.900 kvadratmeter.

De tre mulige løsningene på Tøyen dreier seg om nybygg nord for dagens Munch-museum, rehabilitering og tilbygg eller riving av dagens museum, og nybygg på denne tomten. Arealkravet her er satt til 12.300 kvadratmeter, det samme som det skrinlagte Lambda-prosjektet i Bjørvika. (©NTB)