sorensen
sorensen

Her tabber Sørensen seg ut i landskamp nummer 100

Lite som minnet om EM-form da Danmark tapte mot Russland.

Danmark - Russland 0-2

Det skulle bli en fin markering på en lang landslagskarriere, men Thomas Sørensens jubileumskamp ble ikke helt slik den danske sisteskansen hadde sett for seg.

I sommerens EM skal Danmark ut i «dødens gruppe», sammen med Nederland, Tyskland og Portugal. Om de skal ha noe som helst håp om gå videre til kvartfinale, må de prestere mye bedre enn de gjorde mot Russland i Parken onsdag kveld.

Danskene startet rett og slett svakt på eget gress og Russlands Roman Sjirokov utnyttet det slappe forsvarsspillet på best mulig måte. Det danske forsvaret presset ikke Zenit-spilleren og Sjirokov kunne avslutte enkelt ned i hjørnet fra like utenfor sekstenmeteren.

Les også: Hei, Wenger! På tide å hente Lansbury tilbake?

Dagens svakeste danske prestasjon var det likevel jubilant Thomas Sørensen som sto for. I sin landskamp nummer 100 bommet Stoke-keeperen totalt på et langskudd fra Andrej Arsjavin. En fin prestasjon fra Arsjavin, men likevel et skudd en keeper med Sørensens rutine burde hatt full kontroll på.

Se scoringen i videovinduet øverst

Danmark klarte aldri å slå tilbake i andreomgang. Landslagssjef Morten Olsen har litt av hvert å rette på frem til EM-eventyret starter mot Nederland 9. juni.