Åge Hareide (Foto: Skibstad, Kent/SCANPIX)
Åge Hareide (Foto: Skibstad, Kent/SCANPIX)

Ny Viking-spiss på plass torsdag

Erik Nevland spilte sin sjuende treningskamp uten scoring. Nå får han konkurranse.

Viking - Haugesund 0-2

Randaberg (TV2 Sporten): Erik Nevland har ikke scoret et eneste mål på sju oppkjøringskamper. Nå får spydspissen konkurranse om plassen på Viking-laget. Hareide bekrefter overfor TV 2 Sporten at en prøvespiller lander på Sola flyplass torsdag.

Klubbledelsen ønsker ikke å røpe verken navn eller nasjonalitet til det nye håpet.

- Detaljene får vi ta når han først er kommet trygt frem. Han setter seg på flyet i morgen, bekrefter han.

Manageren ønsker ikke fremstå bekymret på vegne av Erik Nevlands manglende nettsus, og påpeker det er laget i sin helhet som må stå bak målene.

- Det er ikke Nevland alene som skal score for Viking. Han er en god avslutter, men så langt har vi ikke vært flinke nok til å sette ham opp til de opplagte sjansene, sier Hareide til tv2.no.

Se intervju med Hareide i videovinduet øverst

Skal trene på det offensive
Haugesund var klart bedre enn Viking i første omgang. Hjemmelaget produserte ikke en eneste sjanse de første 45 minuttene. Åge Hareide kunne bare misunne Haugesunds offensive kraft, og ikke minst Martin Bjørnbaks vanvittige frispark fra tretti meter.

- FKH virket piggere enn oss i første omgang. De var mye tøffere i duellspillet. Vi skal ta med i vurderingen at vi kommer rett fra La Manga, hvor vi har gjennoomført et tett program på gressbaner. Det kan være noe av årsaken. Vi har ikke terpet så mye på den offensive biten enda. Det kommer vi til å prioritere fremover. De tre siste kampene mot Aalesund, Malmö og Rosenborg kommer til å bli viktige for oss med tanke på helheten, sier Hareide.

Les også: 19-åring ydmyket Viking med denne duppen fra 30 meter: – Jeg har studert Ronaldos frisparkteknikk

nevland (Foto: Frode Olsen)
nevland (Foto: Frode Olsen)

Djurdjic avgjorde
Viking ga Haugesund langt bedre motstand etter hvilen. En opplagt Vidar Nisja fungerte langt bedre enn Joàn Edmundsson i rollen som fremskutt midtbanespiller. Hans pågående spillestil sørget for ubalanse i Haugesund-forsvaret, og Nisja var nære en scoring ved to anledninger.

I steden for utligning avgjorde Nikola Djurdjic kampen til fordel for Haugesund. Ballen falt noe tilfeldig ned i føttene hans inne i 16-meteren og serberen banket ballen bak en sjanseløs Viking-keeper.