IKKE BRUK
IKKE BRUK

Karantene ødela nesten TV-drømmen

Ikke alle oppfylte kravene til «The Amazing Race»-deltagelse. For noen deltagere ble det nerveprirrende også før startskuddet gikk.

For å være kvalifisert til «The Amazing Race Norge» må man oppfylle flere ulike krav. Et av kriteriene er at alle deltagerne må ha sertifikat for personbil, og det var det ikke alle som hadde.

Da Karim Sabeur og Khabat Sarzali fikk vite at de kom med som deltagere i racet var det med blandede følelser. De fikk det nemlig veldig travelt med å ta lappen.

Følg «The Amazing Race Norge» på Facebook

Lappen på 2 uker

Det ble noen hektiske uker før avreise for de to guttene, for å få sertefikatet i boks. De googlet litt på nettet, og fant ut at de kunne «ta lappen på 2 uker» i Nordfjordeid.

– Der havna vi plutselig i ingenmannsland og fikk en sliten BMW 93-modell, og vi har aldri kjørt bil, sier de byvante Oslo-guttene.

Se en smakebit på første episode av «The Amazing Race Norge» i videovinduet øverst.

Les også: Hvor i verden skal de dra?

Strøk på oppkjøringen

Etter å ha gjennomført all nødvendig opplæring måtte de ta selve oppkjøringen i Asker og Bærum, og det gikk ikke helt etter planen

– Begge to strøk, og da fikk vi helt hetta, sier Khabat til tv2.no.

– Vi følte vi kunne kjøre bra, men det var mye press. Uheldigvis strøk vi, og følte at det skulle ødelegge for plassen i «The Amazing Race Norge». I Norge har vi jo fire uker karantene hvis man stryker på oppkjøring, sier Karim og legger til:

– Vi måtte vente, og da ble tidspresset veldig stort. Det var en utrolig frustrerende følelse ikke å kunne glede seg til noe du gleder deg så mye til.

– Det har vært et helvete og utrolig kjipt, sier Khabat.

Les også: – Det verste blir å stå opp om morgenen

Motiverende hindringer

Heldigvis for Oslo-kompisene bestod begge to oppkjøringen andre gang de prøvde, og det var bare et par dager før de skulle reise ut i verden. De er enige om at det bare er bra med tidspress hengende over seg.

– Det at vi har hatt disse hindringene har vært ganske bra for oss og det har motivert oss veldig, sier kompisene.

– Vi har investert mye i dette, både i lappen, ting vi skal ha med og research. Vi har helt klart gått «all in» for å være best forberedt og kunne vinne racet, sier Karim.

Les også: Dramatikk under The Amazing Race-innspilling

Flere ferske sjåfører

Det var ikke bare Karim og Khabat som ikke hadde sertifikat på forhånd. Rapperne og kollegaene Kenneth Holt og Hakan Pandul er også ferske sjåfører på veien.

– Det som blir ganske morsomt med å finne fram er at jeg nettopp har fått meg lappen, men jeg er klar. Så spørs det om verdens veier er klare for meg, sier Hakan til tv2.no.

«The Amazing Race Norge» har premiere på TV 2 onsdag 11. april klokken 20.00.

Les alt om «The Amazing Race Norge» på programmets hjemmeside.