ny1-homs-offensiv-F - – Den verste offensiven mot Homs til nå

Soldater fra den syriske regjeringshæren innledet onsdag en ny bakkeoffensiv mot opprørerne i Homs. Ifølge en aktivistgruppe er angrepet det verste siden opprøret mot regimet startet i mars i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det oppsto kamper da infanterisoldater forsøkte å trenge inn i Baba Amr-området, som er under opprørernes kontroll, med tunge maskingeværer, ifølge aktivisten Mohammad al-Homsi.

Homsi sier at soldatene både dagen før og i løpet av natta har bombardert området før bakkeoffensiven skal ha startet onsdag morgen. Situasjonen var imidlertid fortsatt uklar onsdag ettermiddag, og det forelå ingen uavhengig informasjon.

– Hæren har begynt å finkjemme området hus for hus. Det gjenstår kun få lommer, hevder en sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP.

Men menneskerettsgruppa Det syriske observatoriet for menneskerettigheter tilbakeviser dette og sier at opprørere har hindret bakkestyrker i å storme nabolaget. Også en aktivist som befinner seg i Homs og som AFP har snakket med, sier at Baba Amr bombes, men at bakkestyrker ennå ikke har gått inn.

– Regimestyrkene har ennå ikke gått inn i Baba Amr. De omringer nabolaget, og sammenstøtene befinner seg i utkanten, sier aktivisten Hadi Abdullah. (©NTB)