tarjei
tarjei

Tarjei Bø: – Har opplevd medaljens bakside

Etter en festsesong i fjor har Tarjei Bø fått kjenne motgangen på kroppen. Etter å ha blitt sjuk rundt juletider fikk 23-åringen et realt slag i trynet.

– Jeg fikk jo en skikkelig i trynet og merket at det kommer ikke av seg selv, selv om det hadde gjort det i et års tid, så jeg har fått kjenne på medaljens bakside, sier Tarjei Bø til TV 2 Sporten.

For etter å ha vunnet verdenscupen i fjorårets sesong trodde ikke stryningen at han skulle få oppleve å møte veggen, men når det først skjedde legger han skylden på seg selv.

Les også: Klokkeklar Bjørndalen: – Kan garantere at Northug jr tar Hegle Svendsen i spurt

– Du kan jo si at jeg stiller lista for høyt, og når jeg først feiler så påvirker det meg ekstra fordi jeg ikke er der jeg skal være.

– Trodde jeg hadde vunnet allerede
Hvordan er selvtilliten nå i forhold til foran fjorårets VM i Sibir?

– Jeg hadde så mye selvtillit, før VM så trodde jeg jo at jeg allerede hadde vunnet, sier Bø.

Les også: – Arsenal betalte seks ganger mer enn det United ville gi for Nordtveit

Etter å ha ikke fått det til i konkurranse siden sykdomsperioden i jul og på nyåret har unggutten omsider funnet troen ved hjelp av lagkameratene.

– Jeg har snakket mye med Ole Einar, Emil og Raphael Poiree. De fortalte meg at alle opplever det jeg gjør i løpet av karrieren. Nå ser vi jo på Bjørndalen som har vært borte lenge og så kommet tilbake, så alle får en sånn periode, og jeg har sagt til meg selv at "nå var det din tur" så glemmer vi det og satser vi på å vinne VM, avslutter Bø.