dæhlie_alsgaard
dæhlie_alsgaard

Dæhlie lover comeback om Alsgaard vinner Vasaloppet

Bjørn Dæhlie har ingen tro på at Thomas Alsgaard vinner Vasaloppet på søndag. Om så skjer lover tidenes norske langrennsløper å gjøre comeback selv!

Lommedalen/Bergen (TV 2 Sporten): Vi treffer Bjørn Dæhlie på treningstur i Lommedalen sammen med Phillip Boit, som tidenes norske langrennsløper har hatt et spesielt forhold til helt siden 1998. Da fikk gullvinner Dæhlie utsatt medaljeseremonien i OL i Nagano til kenyaneren hadde kommet seg i mål på sisteplass. Fortsatt holder 44 år gamle Dæhlie Boit bak seg på treningstur, men gullgrossisten innrømmer at han ikke hadde kunnet holde følge med Thomas Alsgaard.

- Han har vært flinkere enn meg til å holde magen inne og formen ved like, sier Bjørn Dæhlie til TV 2 Sporten.

Les også: Dobbelt Northug i Vasaloppet

Hardkjør for Alsgaard
Men Dæhlie har ingen tro på at Alsgaard kan gå til topps i søndagens ni mil lange stakerenn, selv om 40-åringen har skumle hensikter etter noen uker med hardtrening.

- Når jeg står på startstreken, så går jeg jo for å vinne, sa Thomas Alsgaard til TV 2 Sporten mandag.

- Du, altså, hvis det skjer, skal jeg begynne å pusse støv av skiene også. Det er ikke mulig og skal ikke være mulig, sier Dæhlie.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Les også: Fjorårets mest omtalte rumpe klar for Vasaloppet

Har Northug-plan
Dæhlie, som for tiden er trener i privatlaget Team Xtra Personell, har størst tro på sine disipler Aukland-brødrene, som fra før har vunnet Vasaloppet en gang hver (Anders i 2004, Jørgen i 2008). I år har radarparet lagt en plan for å håndtere Petter Northug junior, som stiller til start om ikke mageproblemene er for ille.

- Det er nok ingen som vil ha med Petter inn på oppløpet, så det blir nok et hardt løp. Den eneste planen vår er å gå så fort vi kan, og se hvor mange som er med inn, sier Jørgen Aukland til TV 2 Sporten.

Mange kandidater
Foruten Northug junior, står vinnerkandidatene i kø. Alsgaards lagkamerat i Team United Bakeries, Jørgen Brink, har vunnet to ganger på rad, og går for et hat trick i målbyen Mora. I tillegg har svenskene sterke navn i Daniel Richardsson, Jerry Ahrlin og Oskar Svärd.

- Vasaloppet er alltid tøft, men i år ser jeg flere vinnerkandidater enn tidligere, sier Anders Aukland til TV 2 Sporten.