HEDRET: Mohammed «Moa» Abdellaoue viser frem beviset på at det var han som mottok Gullballen 2011. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
HEDRET: Mohammed «Moa» Abdellaoue viser frem beviset på at det var han som mottok Gullballen 2011. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Moa ble tildelt Gullballen

Moa ble tirsdag tildelt Gullballen 2011 for sin innsats på banen i fjor.

Belfast (TV 2 Sporten): Hannover-spissen synes det er en stor ære.

– Det er veldig kjekt å få en slik pris, det gir meg motivasjon og inspirasjon til å stå på videre, sier Moa til tv2.no.

Les også: Berg: – Riise kan bikke 150 landskamper

Ingen overraskelse
Gullballen går til den fotballspilleren som har gjort den beste prestasjonen i løpet av året. En jury bestående av toppfotballsjef Nils Johan Semb (NFF), Vidar Sanderud (NFF), sportssjef Bertil Valderhaug i Aftenposten og fotballkommentator Øyvind Alsaker valgte 26-åringen som årets norske spiller.

– At jeg får denne prisen viser at jeg har gjort noe riktig. Det er bare kult og gjør at du jobber enda hardere for å flere priser.

– Er du overrasket over at du fikk denne utmerkelsen?

– Vel. Jeg fikk vite det for en stund tilbake, men det var veldig hyggelig å endelig få overrakt denne prisen, svarer Hannover-stjernen.

Tvilte ikke
Toppfotballsjef Nils Johan Semb røper at juryen aldri var i tvil.

– Vel fortjent at Moa fikk prisen. Juryen var enstemmig og aldri i tvil, han var Norges beste fotballspiller i 2011, sier Semb.

Les også: – Arsenal betalte seks ganger mer enn det United ville gi for Nordtveit

Gullballen 2010 ble vunnet av landslagskaptein Brede Hangeland, mens kvinnelandslagets Cecilie Pedersen vant prisen i 2009.