Niels Røine (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Niels Røine (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Fotball-Norge får omdømmekurs etter overgangssaken

Branns Erik Mjelde og resten av spillerne og lederne i Fotball-Norge kurses i disse dager av omdømmeeksperter.

La Manga (TV 2): Lydhøre sitter de og lytter til det som blir sagt. Spillere og ledere i Brann og andre norske fotballklubber får høre om den negative utviklingen til norsk fotball, og spurt selv om hvordan de kan bidra til å snu spiralen.

- Før jeg kom hit så visste jeg ikke hva jeg gikk til, men vi ble sittende med åpne ører å hørte hva som ble sagt. Det var en liten tankevekker og ganske interessant å høre hva som ble sagt, sier Erik Mjelde til TV 2 Sporten.

I kjølvannet av overgangsskandalen og skattesaken har nemlig Norsk Toppfotball (NTF) og Fotball Media satt fokus på omdømmet. Eksperter som Lasse Gimnes er leid inn for opplyse og prøve å få snudd det negative holdningen som har spredd seg blant det norske folk.

- Jeg tror alle som har fulgt med i norsk toppfotball vet at vi har hatt en del saker som har gjort at vi har blitt diskutert, både positivt og negativt, sier direktør i Norsk toppfotball, Nils Røine.

Fotballspillerne innser også at de har en jobb å gjøre.

- Vi må være bevisste på hvordan vi blir oppfattet og fremstår utad, sier Branns Lars Grorud, og får støtte fra Erik Mjelde.

- Vi må få de dumme sakene vekk og stramme oss litt opp.