André Villas Boas (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
André Villas Boas (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
André Villas Boas (Foto: Tim Hales/Ap)
André Villas Boas (Foto: Tim Hales/Ap)

Villas-Boas innrømmer at han frykter sparken i Chelsea

Åpenhjertig André Villas-Boas om managersituasjonen, Hulk-interessen og Torres' manglende form.

For første gang medgir Chelsea-manager André Villas-Boas at han frykter sparken i klubben.

34-åringen ble i fjor sommer hentet til Stamford Bridge for å erstatte Carlo Ancelotti – en manøver som totalt kostet Roman Abramovitsj rundt 250 millioner kroner.

Villas-Boas hadde da ledet Porto til topps i både den hjemlige ligaen og Europaligaen.

Kan du skape et vinnerlag?
Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no:
Tabell | Terminliste | Statistikk

I fare for å ryke ut av Mesterligaen
Den unge portugiseren har derimot slitt så langt i sin Chelsea-karriere, hvor han har ledet laget til en foreløpig femteplass. I Mesterligaen står klubben foran et vanskelig returmøte med Napoli i åttedelsfinalen etter 1-3-tap i Italia.

Mye tyder på at den tidligere svært så utålmodige Abramovitsj har bestemt seg for å gi Villas-Boas tid til å bygge et nytt lag, men en sesong uten trofeer kan føre til at han gir talentfulle Villas-Boas fyken likevel.

Det innrømmer nå Villas-Boas selv i et intervju med den portugisiske radiostasjonen TSF.

– Vi er nå på akkurat samme sted som i fjor, reflekterer Villas-Boas om perioden hvor Carlo Ancelotti satt på nåde i managerstolen.

– Det er en eksakt kopi, men med en mindre erfaren trener. Jeg vet at vi i øyeblikket opplever de dårligste resultatene i Abramovitsj-æraen, men jeg føler at jeg har tillit fra eieren. La oss se om han ønsker å forandre klubben eller ikke, sier Villas-Boas ifølge The Guardian.

Usikker på fremtiden
Situasjonen har to mulige utfall, mener han.

– Enten fortsetter prosjektet med full støtte ovenfra, eller så blir det en fortsettelse av den samme klubbkulturen vi har sett tidligere. Men dette kan vi ikke vite nå. Vi vet ikke om det skjer noe i morgen, eller om to år fra nå. Det avhenger av hvordan man forstår hva som skjer akkurat nå, sier Villas-Boas.

Les også: Jubler dommeren for Tottenham-scoring her?

Hulk (Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/Afp)
Hulk (Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/Afp)

– Har støtte av spillerne
Han trekker i samme intervju frem Abramovitsj' tre liga- og FA-cuptitler, og kaller det russeren har oppnådd i klubben «utrolig». Samtidig vedgår han interesse for Porto-spissen Hulk, og sier at han er klar over at fremgangsmåten hans ikke har universell appell i garderoben, selv om han likevel hevder å ha støtte fra spillerne.

Villas-Boas hinter også om overganger for Florent Malouda og Salamon Kalou i sommer, og bebreider seg selv for å ikke å ha lykkes med å få Fernando Torres' karriere tilbake på sporet.

– Vi har vært gjennom Torres-situasjonen før med Andrej Sjevtsjenko og Mateja Kezman. Men Torres' problemer kan også ha kommet som følge av en endring av klubbfilosofien, sier Villas-Boas.

André Villas-Boas og Fernando Torres (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
André Villas-Boas og Fernando Torres (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Les også: Denne suseren fra Gutiérrez er rundens mål