Politiet jakter bilkaprere

Mann overfalt og frastjålet bil av fotgjengere på Hønefoss. Kvinne forsøkt frastjålet bil på Gol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann som stanset for fotgjengere i Hønefoss mandag kveld, ble overfalt og kastet ut av bilen av to personer. De to biltyvene stakk deretter av med bilen hans.

To gjerningsmenn

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.58 mandag kveld. Bilen ble sett kjørende i retning Hønefoss sentrum.

Les også: Mann pågrepet etter busskapring i Skien

Bileieren som ble overfalt, satt mandag kveld i avhør. Han har opplyst at den ene gjerningsmannen har europeisk utseende og var iført en grønn jakke. Den andre gjerningsmannen har asiatisk utseende og var iført en blå jakke.

– Vitner som kom kjørende bak, kan bekrefte hendelsen, opplyser operasjonsleder Stig Væråmoen ved Nordre Buskerud politidistrikt.

Forsøkte ta ny bil

Drøye to timer senere gjorde den ene av gjerningsmennene forsøk på å stjele til seg en ny bil på en bensinstasjon på Gol i Hallingdal.

– På Gol ble det bare observert en person, sier operasjonsleder Thov Thorsrud ved Nordre Buskerud politidistrikt til tv2.no.

Les også: Sykkeldrap ankes til Høyesterett

Kjørte av gårde

Kvinnen som ble forsøkt frastjålet bilen på bensinstasjonen klarte å kjøre vekk fra stedet slik at mannen ikke klarte å overta bilen.

Bilen som ble stjålet på Hønefoss ble også observert i nærheten.

– Vi setter disse hendelsene i sammenheng, sier Thorsrud.

Nordre Buskerud politidistrikt har varslet nærliggende politidistrikter om hendelsen. Ingen personer var ved 06.30-tiden tirsdag pågrepet for hendelsene.

(TV 2/NTB)