Ole Jørgen Halvorsen (Foto: Yttri, Tor/Scanpix)
Ole Jørgen Halvorsen (Foto: Yttri, Tor/Scanpix)

Sogndal-Halvorsen: – Fristes av Fredrikstad

Kommer FFK helskinnet gjennom pengekrisen, kan klubbens tilhengere etter alt å dømme ønske en dribleglad «sarpejævel» velkommen. – Forutsetningen er at Tarik (Elyounoussi) blir værende, sier Ole Jørgen Halvorsen.

– Klart det er fristende med Fredrikstad, innrømmer den 23 år gamle høyrekanten og roser Østfold-byens fotballkultur og stemningen på rødbuksenes hjemmekamper.

– Jeg ville lyge om jeg sa at jeg ikke har lyst å spille for dem.

Lyst til å spille for Brann hadde han også, men i fjor sommer sa Sogndal tvert nei til bergenserne og alle andre beilere som sto i kø på Fosshaugane Campus. Nå er Even Hovland solgt til Molde og Ole Jørgen Halvorsen inne i sitt aller siste kontraktsår. Det gjør en overgang mye mer aktuell.

– Sogndal-ledelsen skjønner at jeg lengter hjem til Østfold og kan tenke meg å spille for en tradisjonsrik gigant som FFK, sier Ole Jørgen Halvorsen og minner om at klubbene må bli enige om overgangssum før han diskuterer sine personlige betingelser med rødbuksene. I Sogndal tjener ballvirtuosen i underkant av en halv million i året. Det må selv en Tippeliga-klubb på randen av stupet kunne matche.

Les også: Fredrikstad må forsterke for å få lisens
Les også: Hopen-corner ble mål for Sogndal

– Jeg har fått forsikringer om at det økonomiske ikke vil bli noe problem, sier friluftsmannen, som har stortrivdes på fjell og fjord, med jakt og med fiske i Sogndal. To jakthunder har han skaffet seg, men for øvrig er han frank og fri og flyttbar.

– Hjem til Sarpsborg 08 var det egentlig aldri aktuelt å dra. Stemningen er en helt annen i Fredrikstad. Det er en fotballby på linje med Bergen, Trondheim og Stavanger.

For Ole Jørgen Halvorsen var fjorårshøsten problematisk. Siden Sogndal svevde i nedrykksfare, lot han seg overtale til å spille selv om han var halvskadet.

– Kanskje har den labre innsatsen min lagt en demper på kjøpelysten til toppklubbene. Fredrikstad er i hvert fall det mest fristende alternativet jeg har denne våren! Men jeg går ikke dit hvis klubben fortsetter å selge nøkkelspillere og kvitter seg med juvelen Tarik Elyounoussi.